Min vandring i det inre och yttre

22. apr, 2020

Hade tidigare idag ett samtal, med en företagare nere i Tingsryd. Vi kom att diskutera hur det såg ut för oss i vårt arbete och i vår vardag. För min kollegas del, kände hon att det var mycket mindre med människor som reste. Både hit till Tingsryd men också mer generellt. 

För min del, ser jag ju två olika sidor, både min verksamhet här i Dunshult och den i Växjö. Jag ser och upplever hur det är restauranger som slår igen och bara erbjuder hemkörning eller hämtmat. Hur det är färre kunder som äter ute och inte bara det utan att det är färre människor ute på stan.

Här i Dunshult, brukar det inte vara så många människor ute, men nu är det färre än vanligt. Det finns de som har blivit deltidspermitterade här, och så finns det ju dom som skall hålla sig inne. 

Jag har svårt att förstå, att man tror att det kan hjälpa att isolera människor. Att be människor hålla sig hemma om de är sjuka, förkylda m.m borde vara ett normalt förhållningssätt. Inte ett tillfälligt, för det är ju ingen som mår bra utav att vara på jobbet när man är sjuk. Men att isolera människor, det skapar andra former utav sjukdomar, sådana som du inte kan isoleras ifrån för att läka ut.

Som depressioner, rädslor för andra människor, djupgående rädslor för andra bakterier och virusar. Och så mycket mer.

När jag tänker på människor som sitter i sina lägenheter, utan social kontakt, utan känslan för att man får gå ut. Då sörjer jag för dessa människors liv. Det finns en stor skillnad mellan att bo på landet och bo i en stad. Här kan du gå ut i skogen, utan att möta någon annan människa. Du kan sitta under ett träd och känna att du hör ihop med, att du har din plats i universum.

Jag önskar att de människor som isolerat sig, får alldeles snart känna vårluften och glädjen över våren och försommaren som är på väg. Att vi allihop, kan få mötas som vanligt och att vi tillsammans i spåren utav det som är nu. Kan se varandra precis som vi är, utan rädslor, bara med ömsinthet och förståelse.

Låt oss tillsammans, göra vad vi kan för att livet skall återvända för oss alla, i hälsa och välgång.

 

Med kärlek

Greenleaves Andersson

24. mar, 2020

När denna bilden togs på mig, skulle den ev. vara till en artikel i en tidning. Men jag valde bort den, kände att den inte helt passade.

Nu ett år senare, passar den utmärkt. Varför, jo för nu är det bara en vecka kvar innan min Shamanutbildning börjar. Hoppas jag! Vi lever ju just nu i en lite orolig och obestämd tid, så lite is i magen behöver jag ha. Även om jag inte vill det.

Ofta tänker jag att detta skulle jag valt för femton år sedan, men varje gång när jag provat så har det fallit. Det är lite märkligt. Hade det gällt vad som helst annat så hade jag sagt att nehej, det kan bara inte vara meningen. Men i detta som känns så mycket jag, är det svårt.

Bortsett från detta, så går livet sin gilla gång. Det är behandlingar, måleri, fotografering och kurser. När jag läser om det så känns det mycket, men i min vardag är det väldigt balanserat.

Undrar om jag någonsin kommer att arbeta med 40-100personer i någon form. En dröm jag bär är att få hålla en meditation för 300personer. Det är en så stor dröm, jag hoppas att jag kan sätta den i sjön så småningom.

Ute är det vårvinter, iskallt på kväll och natt, för att sedan bli ljummet på dagen. Vitsipporna blommar och här har jag satt ut påskliljor och penséer. Innan påsk, vet inte hur det gått till för jag brukar göra sådant kvällen innan. Men nu behöver vi det som lyser upp, det som skapar glädje och samtalsämnen.

Min förhoppning är att just detta kan vara till hjälp.

Jag har äntligen börjat på allvar att skriva på min första bok, så nu skall det införlivas skrivning varje dag, det ser jag fram emot. 

Kanske delar jag någon mening här ibland, så ni får följa med i skapandet.

Nu hoppas jag att du får en underbar dag.

Med kärlek

Greenleaves Andersson

21. jul, 2019

Restaurang för den hungrige i Höganäs

21. jul, 2019

Hej och Godkväll på er.

Två gånger på två dagar, har vi mött jordänglar

Igår fann jag ett Café utöver det vanliga. Verkligen enastående personal, god frukost och gott fika. Ja, som du förstår tillbringade jag en lååång stund där.

Anledningen till detta var min lilla fadäs i kohagen, när jag gick vilse, ner till Mölle. För min make skulle ha mött mig i strandbaden dagen efter på söndagen, men då hade han missat mycket utav den vandringstid som vi skulle ha gemensamt.

Alltså stannar jag upp och väntar in honom i Höganäs, på Caféet.

När timmarna runnit i en strid flod, kände jag behovet utav att förflytta mig och se mig om lite. Under denna promenad möter jag en kvinna, som arbetar i sin trädgård. Hon har skapat en vacker tunnel in till trädgården utav träreglar och armeringsmattor. 

Jag frågar om jag får ta en bild för att ev. kunna göra något liknande hemma. Samtalet leder in i trädgården där många roliga idéer är på gång.

Så skall jag vandra vidare, då omnämner hon en Livsstilsmässa som pågår under helgen. Givetvis tar jag mig dit. En fantastisk lokal där den kände danske designern, trädgårdsinspiratören m.m. Tage Andersén har ett helt rum för sin utställning. Totalt fantastiskt.

I de andra rummen visas möbler, konst, konstverk, livstilar i olika former. Jag hittar mig själv i många av stilarna. Nästan alltid något som är vackert eller praktiskt.

När jag vandrar ut är jag så härligt inspirerad på många inre plan. Så går mina fotsteg till Saluhallen, där jag dröjer mig kvar för att luncha med min man som nu är i analkande. Men tiden står inte still så innan han kommit stänger de Saluhallen.

Var finner man då mat, jo runt hörnet på det kända "Garage". Så mycket folk. Ruffigt, tufft och gott. Utanför övar ett band som skulle spela senare på kvällen. Gungit och svängigt.

Så vandrar vi vidare, kvällen kommer smygande och när vi landar i Lerberget, börjar vi söka vindskydd. Jag längtar efter en säng och en dusch. Så står han bara där, farbrorn, och frågar om vi vet om att det finns ett vandrarhem i Lerberget.

Nej, det hade vi inte koll på. Men vi tackar för tipset och går dit. Så får jag sova i en säng, duscha min kropp och krama min man i ett varmt och ombonat rum. Så härligt.

Den andra ängeln får jag berätta om imorgon för nu har mannen somnat utan godnattpuss.

 

Trevlig kväll och godnatt.

 

Med kärlek

Greenleaves Andersson

 

 

20. jul, 2019

In i fårhagen