Min vandring i det inre och yttre

1. feb, 2019

Så mycket som händer.

Tänk att tiden bara försvann från den 21 januari till idag. Konstig känsla, har befunnit mig som i ett litet vakuum i några dagar. Arbetet har varit lugnt och stilla och min själ har fått återhämtning precis som den har behövt.

Ni vet den där Fullmånemeditationen som jag hade här på kvällen den 21 jan. vilken kväll. Mulet, grått och disigt så ingen fullmåne syntes på himlen. Men något sa mig att det kommer ge vika. Med kraft ifrån Mångudinnan lyckades vi, jag och två deltagare att skingra molnen och föra fram fullmånen så att hon som vanligt var med oss. 

Två gånger gjorde vi meditationer som lyfte fram henne= skingrade molnen. Det var så mäktigt, så underbart att se vad vi människor kan göra med våra tankar och med vår vilja. Tänk så mycket gott vi kan göra bara vi vill. Vi fick en underbar kväll med hennes närvaro korta och långa stunder. 

Vi mediterade på vår kraft, på hennes kraft och fördes upp till henne för att dela hennes tid och tankar. Det är magiskt med dessa kvällar.

Så vandrade tiden och veckan vidare, men på ett mindre roligt sätt. Min bror som varit sjuk under en längre tid vandrade vidare till nästa fas av sitt liv. Jag och mina syskon och hans familj, får stanna här och leva vidare. Vi har varit tighta, så nära varandra i många år, alla vi syskon. Det är en stor stor gåva.

Sedan många år har jag och min bror brukat luncha tillsammans när tid och möjlighet fanns. Roligt och givande med dessa samtal och med alla de telefonsamtal som vi har delat ofta en stund varje dag. Som ni förstår blir det tystare nu, även om jag hör honom diskutera med mig diverse olika saker även nu.

Ni vet det blir ju liksom inte riktigt på samma sätt, kramen när man skiljs åt den är lite torftig nu om jag får säga så. Men kärleken till sin familj, mig och oss som har funnits i hans närhet är där lika tydlig och stark. Det helar.

Så dagar som bara försvann, gick åt till eftertanke och reflektion. Nu väntar åter livet och jag kan känna hur glädjen finns där över att leva, att han är utan smärta och som han sa till mig vid ett tillfälle då han lämnat kroppen "Skrattandes säger han; -Syrran, jag är fri utan smärta, det är underbart, Vi ses snart".

Ja, som du kan förstå blev jag något betänksam, undrande över om han bara smitit eller lämnat oss. Så tänkte jag att nej, han är kvar han sa ju att vi ses snart. Han piggnade på sig då och vi fick några fina månader till tillsammans. Till glädje för oss alla. Han var med mig och letade upp min bil på blocket, nöjd när jag till sista hittade den jag ville ha. Vi levde på hoppet att han skulle bli frisk ända in till sista dagarna. Ni vet hoppet är ju det sista som överger oss och det är skönt. 

Jag är evigt tacksam över att jag arbetar med Spirituell healing och som Medium, så jag fick tillgång till att kunna bidra, minska smärtan och möta honom när han smet ifrån sin kropp. Detta är ju vad mitt arbete innebär och varför jag ifrån allra första stund kände den största glädje över allt.

Jag insåg att jag kunde bli fri från mediciner där jag då befann mig och jag kunde ge lindring och helande till andra människor och djur så att inte heller de skulle behöva ta så mycket mediciner. Det betydde allt för mig som då jag började hade gått på så mycket mediciner så länge.

Nu har det betytt allt för mig att på det sätt jag kan ha kunnat bidra. Jag kunde inte rå på sjukdomen men jag kunde finnas där och ge lindring. 

Jag tänker på hans familj och känner tacksamhet över att dom finns och att vi stöttar varandra. Att vi får mötas och läkas ihop.

Nu går vi tillsammans vi och ni och jag mot nya mål och nya möten. Det ser jag så mycket fram emot. Jag ser fram emot den nya dagen, den nya veckan och denna nya månad och vårt nya år.

Kom låt oss mötas!

Med kärlek

Greenleaves Andersson

21. jan, 2019
21. jan, 2019

Godmorgon och välkomna in till en ny vecka.

En lite grumlig morgon är det här i Dunshult, jag som hade hoppats på att få se en glimt av den blodröda månen och ut med kameran för att få den på bild. Men nehej, här är disigt blågrått vackert, himlen skiftar i lila, blå rosa färger i det disiga otydliga. Och träden dallrar av frost som blir till is.

Så här sitter jag och skriver några rader till er.

Veckans affirmation: "Jag ser klart och tydligt mina behov och tillgodoser dom med lätthet utan att skada någon annan."

För några av er känns denna affirmation självklar och enkel, men för mig drar den upp många känslor. Året 2006 gick jag på en föreläsning om Zencoachning med Kåre Landfall, hans blåa ögon druknade jag i men kanske inte riktigt just då på det sätt som det låter.

Han sitter där med oss, kanske tjugo stycken person och berättar om att vi har behov. Självklart visste jag att jag behövde äta, sova, klä på mig, ja, ni vet dom grundläggande behoven. Men under tiden han talade insåg jag att jag hade andra behov som jag aldrig tagit på allvar eller ens velat inse att de fanns där. Han väckte mig till insikt i så många saker på djupet i mig själv som jag förvägrat mig att se.

Det blev svårsmält, nästan ohanterbart. Jag ville lära mer, ville höra och förstå mer och mest av allt ville jag lära känna mig själv. Inte bara lyfta upp problem angående sådant som jag varit med om och som smärtade. Utan nu när jag sedan länge börjat med personlig utveckling ville jag ett steg längre, jag ville se mig. Vad behövde jag för att må bra på riktigt?

Det blev kurs med Kåre eller mest kanske med mig själv och jag fick lära mig om det som i Sverige ofta kallas för Giraffspråket men som egentligen heter Nonviolent communication. Hur vi talar med varandra med respekt inför den andra, hur vi ser oss själva och lär oss att uttrycka våra behov och framför allt att se dom.

När det kommer till kritan så är det ingen annan än du själv som kan och vet hur dina behov behöver tillgodoses. Så när vi arbetar med våra behov är det omöjligt med jämförelse oss emellan. Visst det finns behov som gäller oss alla som t.ex. att bli hörd, sedd att få synas. Men det finns också behov som egen tid, kreativitet, gemenskap, självbestämmande m.m. Många behov finns det.

När vi inte vet om våra behov blir de till instängda känslor som aldrig kan uttryckas. Men som ändå ligger där och pyr och gör oss sårbara och ledsna. Självkännedom gör oss fria som individer och när vi så förhåller oss till oss själva och inte lägger våra känslor av olika slag på andra människor utan ser det som ligger bakom och i oss. Undviker vi krig både i det inre och yttre.

Ja, detta ämne är stort, så jag stannar här för nu och önskar att du läser affirmationen, skriver den, säger den och lever med den en månad för jag vet att om du verkligen har förstått det som jag här har velat förmedla då kommer den att öppna en ny värld för dig. En värld med dig själv i fred.

 

Med kärlek

Greenleaves Andersson

 

14. jan, 2019

Godkväll på er allihop.

Det är fortfarande lite mörkt ute, men men det ljusnar.

Här blev det mörkare än jag tänkt mig, satte mig vid min stationära dator för att skriva ett ord till er, både här o där, samt lägga ut en bild. Men då hoppar bilderna upp och ner, orden blir fel och bokstäverna ???? Jag tänkte nu blir jag tokig. Samtidigt glad över att jag har inköpt denna lilla underbara varelse som kallas laptop. Tror att jag skall döpa den snart, det brukar jag göra med mina bilar så why not.

Nå, kommer du som läser på ett roligt namn, kan jag tänka mig att både få nöjet av att läsa ditt förslag och att använda det till ovan nämnda kära nyttoföremål. Så skriv mig ett meddelande i gästboken. 

 

Det kommit upp en ny affirmation för denna veckan och det är 

"JAG HAR ALLT SOM JAG BEHÖVER"

Det kan ju kännas konstigt att läsa denna affirmation, men saken är att oftast har vi precis det vi behöver när vi väl känner efter och tittar över vår situation. Visst vi kanske saknar den där precisa saken vi önskar oss, som t.ex. en elbil eller en baby. Men bakom det så har de flesta utav oss tak över huvudet, kläder på kroppen och mat på bordet. Så när du läser denna affirmation är det min önskan att du vågar titta djupare på din situation och verkligen känna efter hur du har det.

Att bara få känna känslan av att "jag har allt som jag behöver" är så stor och så stark att den kan förändra din energi till det bättre enbart genom att du tänker tanken och förnimmer känslan.

I affirmationen finns vetskapen om att vi har allt som vi behöver ner till droppen av vatten, en kram, ibland måste vi kanske våga be om det vi behöver men det finns där. Så ta chansen och fråga om det du längtar efter. Fråga universum, din Gud, hela naturen och människan närmast dig och du skall se att många gånger så öppnar sig nya möjligheter och du får uppleva en stark gemenskap och ett nytt flöde av vad du behöver i ditt liv.

 

Nu vill jag enbart önska dig en skön vecka och hoppas att du använder affirmationen till ditt absolut bästa.

Lev o njut

 

Med kärlek

Greenleaves Andersson

 

 

9. jan, 2019

Godmorgon på er.

Här sitter jag och har precis gjort min bokföring, svarat på några mail m.m. och dagen skall nu gå vidare.

Vad kan då en dag som denna bjuda på, ja, det är än så länge lugnt med bokningar, så jag tänkte att jag idag skulle drömma min dröm och berätta lite om den för er.

"En ny dag med nya möjligheter"

Mmmm, vaknar och solen lyser in igenom fönstret, en liten stråle har letat sig fram till min kind och smeker den varsamt. Så underbart att få ligga och känna dess värme och stilla komma tillbaka till livet. Från drömmar och djup sömn.

Tittar ut mot träden och ser fåglarna ta fart från det ena trädet till det andra, mötas och skiljas i en hast. Det är ett rent under att de klarar sig de små. Jag älskar deras flykt, deras vingliga färder, flaxande med vingarna och så bär det iväg högt högt upp i himlen. Där kan de sväva bland molnen och blicka ner till oss. Kanske tänker de att det är lite synd om alla oss andra som saknar vingar och möjligheten till att bara lyfta och ge oss iväg.

Nåja, nog med funderingar, jag kan också lyfta, ta mig ur sängen och njuta utav att sätta fötterna på golvet och resa mig upp. Kanske ingen flykt men på gång i alla fall. En varm dusch, blöter ner mig från topp till tå och jag får njuta utav vattnet mot min hud. Känna hur jag doftar gott och hur glad min kropp och själ känner sig utav att få dess få minuter i en flod av vatten.

Inom mig spelar musiken, orden flödar och jag sjunger det som kommer, glad och lycklig över min nya dag. Stiger ur duschen gör mig färdig, med kläder, strumpor och det jag vill ha. Redo att möta dagen.

Börjar känna hunger, doften av gröten som jag skall koka, min chokladmjölk som är varm och god. Så jag tar mig ner till köket för att följa mina lustar och fröjda mig i mitt kök. Dukningen går i en hast och så sitter jag vid bordet för att inmundiga min frukost. Mums, vad jag är lyckligt lottad som har allt detta. På bordet står ännu julgruppen, ängeln vinkar ifrån ljusen de fyra och duken sjunger nyårsfestens sånger.

Dags för dagens förberedelser inför min arbetsstart, jag dukar av lite snabbt och tar mig upp till kontoret. Gör min bokföring, skriver ett ord till dig här och går igenom dagens schema. Ser att jag har fyra kunder som kommer under dagen och så hörde jag min telefon plinga, så något sms har jag fått. Får se vad det handlar om. Känner mig så glad, det är en dag med variation, allt ifrån Spirituell healing till Drömterapi och på slutet skall jag få äran att tala med en hund. Känner redan att den längtar efter att jag kommer. Det skall bli så roligt.

Går igenom morgondagen, då jag kommer att resa ner till Skåne för att fotografera under dagen, det är vackert nu överallt, så vackert här hemma. Men det är också skönt att lämna med de vingar jag har och se något nytt, helst genom min kameralins. Det kommer ju en konstrunda i början på hösten och då vill jag visa vårt underbara land så som jag ser det, just i år, just nu. 

Nåja, nog med morgondagen, nu slår jag igen kontoret och tar mig ut klockan är runt åtta  på morgonen och det är tid för en morgonpromenad o lite luft. Går bara rätt över vägen, andas in skogen och lyssnar till prasslet ibland träden. Kanske är de ännu lite rädda, lite försiktiga när jag nu kommer. Men jag vet att snart är de bekväma med att jag delar deras tid och plats. Rask promenad o så tillbaka. 

Dags att öppna för dagen, tänder alla ljusen, inne och ute. Tänder upp i skåpen med salvor, smycken m.m. tittar på väggarna där det nu hänger några ny tavlor som lyser upp rummet. Sätter mig för att meditera min Zazen meditation i lugn och ro.

Så slår klockan 08.45 och jag är redo för min första kund för dagen. Undrar vem det är, tittar  i min kalender, javisst ja, det var ju hen som skulle komma idag. Så roligt undrar hur det har varit sedan sist. Sätter mig försjunken i den person som skall komma för att på bästa sätt kunna mötas och vara personen till hjäp.

Vi hörs framöver, nu går jag in i min värld av energier tillsammans med mina guider och hjälpare. Vi ses kanhända, det hoppas jag.

Trevlig onsdag till er alla.

 

Med kärlek

Greenleaves Andersson