21. jul, 2019

Vägen från Höganäs till Lerberget

Hej och Godkväll på er.

Två gånger på två dagar, har vi mött jordänglar

Igår fann jag ett Café utöver det vanliga. Verkligen enastående personal, god frukost och gott fika. Ja, som du förstår tillbringade jag en lååång stund där.

Anledningen till detta var min lilla fadäs i kohagen, när jag gick vilse, ner till Mölle. För min make skulle ha mött mig i strandbaden dagen efter på söndagen, men då hade han missat mycket utav den vandringstid som vi skulle ha gemensamt.

Alltså stannar jag upp och väntar in honom i Höganäs, på Caféet.

När timmarna runnit i en strid flod, kände jag behovet utav att förflytta mig och se mig om lite. Under denna promenad möter jag en kvinna, som arbetar i sin trädgård. Hon har skapat en vacker tunnel in till trädgården utav träreglar och armeringsmattor. 

Jag frågar om jag får ta en bild för att ev. kunna göra något liknande hemma. Samtalet leder in i trädgården där många roliga idéer är på gång.

Så skall jag vandra vidare, då omnämner hon en Livsstilsmässa som pågår under helgen. Givetvis tar jag mig dit. En fantastisk lokal där den kände danske designern, trädgårdsinspiratören m.m. Tage Andersén har ett helt rum för sin utställning. Totalt fantastiskt.

I de andra rummen visas möbler, konst, konstverk, livstilar i olika former. Jag hittar mig själv i många av stilarna. Nästan alltid något som är vackert eller praktiskt.

När jag vandrar ut är jag så härligt inspirerad på många inre plan. Så går mina fotsteg till Saluhallen, där jag dröjer mig kvar för att luncha med min man som nu är i analkande. Men tiden står inte still så innan han kommit stänger de Saluhallen.

Var finner man då mat, jo runt hörnet på det kända "Garage". Så mycket folk. Ruffigt, tufft och gott. Utanför övar ett band som skulle spela senare på kvällen. Gungit och svängigt.

Så vandrar vi vidare, kvällen kommer smygande och när vi landar i Lerberget, börjar vi söka vindskydd. Jag längtar efter en säng och en dusch. Så står han bara där, farbrorn, och frågar om vi vet om att det finns ett vandrarhem i Lerberget.

Nej, det hade vi inte koll på. Men vi tackar för tipset och går dit. Så får jag sova i en säng, duscha min kropp och krama min man i ett varmt och ombonat rum. Så härligt.

Den andra ängeln får jag berätta om imorgon för nu har mannen somnat utan godnattpuss.

 

Trevlig kväll och godnatt.

 

Med kärlek

Greenleaves Andersson