20. jul, 2019

Dag 2 blir 3

Hej och godkväll.

Här är jag livs levande, Hurra!

Ja, jag vet tokigheter kommer med trötthet, värme och leklust. Det skulle ha kunnat vara en kombination av alla tre som tog mig genom gårdagen.

Som ni vet landade jag vid 21.30 i förgår, vid Skärets vindskydd (shelter). På morgon tar jag mig tid till hårvård, tvättar håret i riktigt kallt vatten, bättre än inte alls. Sedan tar jag mig till, "Flickorna på Skäret" för att ordna med frukost. Nybakade frallor och deras "Vaniljhjärta". En kaka som de bakat med samma recept sedan 1930-talet. Mums så god den var. Medan detta sker, laddas min telefon, till 66%.Tänker att det räcker fram till nästa ställe.

Nu börjar de små tokigheterna, jag går fel i Skäret, vandrar ut samhället, till en större väg. Tar efter en kort bit av in på en grusväg som jag anar kan ta mig till havet och Skåneleden. Mycket riktigt, det gör den.

Glad i hågen går jag vidare. Denna dagens vandring omnämns som Utmanande. Känns lugnt till en början, sedan viker vägen av från havet och leder mig in i skog och mark. Jag vandrar över betesmarker, genom snåriga stigar, uppåt på kullriga, steniga vägar in i slingrande, backig bokskog.

Det är här något händer, mitt i kohagen, med korna råmande mig i öronen för att jag står ivägen, väljer jag fel väg. Min väg som nästan är färdig för dagen, skall ta mig till Josefinelund, men skyltar som förföljer mig säger alla, "Mölle". Mot bättre vetande tänker jag, ja ja.

Givetvis gick jag vilse, på Kullahalvön, så när kvällen kommer landar jag i Mölle utan boende, utan vindskydd. Men med mat, tack o lov.

Så ut ifrån Mölle, prövar jag lyckan på en camping, fullt!

Bussen tar mig till Strandbaden, var jag skulle ha landat idag. B&B - fullt, hittar Vindskyddet och tre trevliga danskar. Så härligt, somnar trött o nöjd. Telefonen dör- måste ju ha mat. Men vet du, jag sover helt ovetande om denna händelse, tur att varje dag får bära sina egna bekymmer.

 

Tack för denna dagen i mitt liv.

Med kärlek

Greenleaves Andersson

 

Dagen j