9. jan, 2019

I början på en onsdagsmorgon

Godmorgon på er.

Här sitter jag och har precis gjort min bokföring, svarat på några mail m.m. och dagen skall nu gå vidare.

Vad kan då en dag som denna bjuda på, ja, det är än så länge lugnt med bokningar, så jag tänkte att jag idag skulle drömma min dröm och berätta lite om den för er.

"En ny dag med nya möjligheter"

Mmmm, vaknar och solen lyser in igenom fönstret, en liten stråle har letat sig fram till min kind och smeker den varsamt. Så underbart att få ligga och känna dess värme och stilla komma tillbaka till livet. Från drömmar och djup sömn.

Tittar ut mot träden och ser fåglarna ta fart från det ena trädet till det andra, mötas och skiljas i en hast. Det är ett rent under att de klarar sig de små. Jag älskar deras flykt, deras vingliga färder, flaxande med vingarna och så bär det iväg högt högt upp i himlen. Där kan de sväva bland molnen och blicka ner till oss. Kanske tänker de att det är lite synd om alla oss andra som saknar vingar och möjligheten till att bara lyfta och ge oss iväg.

Nåja, nog med funderingar, jag kan också lyfta, ta mig ur sängen och njuta utav att sätta fötterna på golvet och resa mig upp. Kanske ingen flykt men på gång i alla fall. En varm dusch, blöter ner mig från topp till tå och jag får njuta utav vattnet mot min hud. Känna hur jag doftar gott och hur glad min kropp och själ känner sig utav att få dess få minuter i en flod av vatten.

Inom mig spelar musiken, orden flödar och jag sjunger det som kommer, glad och lycklig över min nya dag. Stiger ur duschen gör mig färdig, med kläder, strumpor och det jag vill ha. Redo att möta dagen.

Börjar känna hunger, doften av gröten som jag skall koka, min chokladmjölk som är varm och god. Så jag tar mig ner till köket för att följa mina lustar och fröjda mig i mitt kök. Dukningen går i en hast och så sitter jag vid bordet för att inmundiga min frukost. Mums, vad jag är lyckligt lottad som har allt detta. På bordet står ännu julgruppen, ängeln vinkar ifrån ljusen de fyra och duken sjunger nyårsfestens sånger.

Dags för dagens förberedelser inför min arbetsstart, jag dukar av lite snabbt och tar mig upp till kontoret. Gör min bokföring, skriver ett ord till dig här och går igenom dagens schema. Ser att jag har fyra kunder som kommer under dagen och så hörde jag min telefon plinga, så något sms har jag fått. Får se vad det handlar om. Känner mig så glad, det är en dag med variation, allt ifrån Spirituell healing till Drömterapi och på slutet skall jag få äran att tala med en hund. Känner redan att den längtar efter att jag kommer. Det skall bli så roligt.

Går igenom morgondagen, då jag kommer att resa ner till Skåne för att fotografera under dagen, det är vackert nu överallt, så vackert här hemma. Men det är också skönt att lämna med de vingar jag har och se något nytt, helst genom min kameralins. Det kommer ju en konstrunda i början på hösten och då vill jag visa vårt underbara land så som jag ser det, just i år, just nu. 

Nåja, nog med morgondagen, nu slår jag igen kontoret och tar mig ut klockan är runt åtta  på morgonen och det är tid för en morgonpromenad o lite luft. Går bara rätt över vägen, andas in skogen och lyssnar till prasslet ibland träden. Kanske är de ännu lite rädda, lite försiktiga när jag nu kommer. Men jag vet att snart är de bekväma med att jag delar deras tid och plats. Rask promenad o så tillbaka. 

Dags att öppna för dagen, tänder alla ljusen, inne och ute. Tänder upp i skåpen med salvor, smycken m.m. tittar på väggarna där det nu hänger några ny tavlor som lyser upp rummet. Sätter mig för att meditera min Zazen meditation i lugn och ro.

Så slår klockan 08.45 och jag är redo för min första kund för dagen. Undrar vem det är, tittar  i min kalender, javisst ja, det var ju hen som skulle komma idag. Så roligt undrar hur det har varit sedan sist. Sätter mig försjunken i den person som skall komma för att på bästa sätt kunna mötas och vara personen till hjäp.

Vi hörs framöver, nu går jag in i min värld av energier tillsammans med mina guider och hjälpare. Vi ses kanhända, det hoppas jag.

Trevlig onsdag till er alla.

 

Med kärlek

Greenleaves Andersson