5. nov, 2018

Femårs jubileum i Dunshult

Hej på er.

Det känns som en evighet sedan jag skrev något här, men det är ju bara sedan september. Varför drar det ut på tiden. Ja, jag antar att livet kommer emellan och att det som pågår vid sidan om hemsidan ibland tar upp mer tid än jag tänker mig. Men det är bara ibland.

Nu firar mitt företag, Hjärtat´s Livsharmoni fem år i Dunshult. Fem år utav sjutton kan tyckas som ganska lite. Men faktum är att jag har flyttat runt en hel del även sedan jag startade mitt företag. Jag har drivit det i Lidnäs där jag startade det 2001 för att sedan flytta det till Växjö under några år o sedan när jag flyttade till Rottne fick det följa med. Mycket för att min son skulle få mindre sena kvällar. Å det fick han. Från Rottne blev det så Växjö igen under en kortare tid, för att sedan bli en längre flytt till Halland.

Under åren i Halland jobbade jag både inom vården, utbildade mig till trädgårdsmästare och arbetade med Hjärtat´s Livsharmoni. Det var intensiva år som senare ledde mig upp till Hågaby i Uppsala, till Elsabo strax utanför Österbybruk och sedan tillbaka hem igen till Växjö med omnejd.

Så fem år på samma plats, innebär eller borde i alla fall innebära stabilitet och tillväxt. Det har jag i företaget idag. Å det känns grymt bra, långsiktighet och en känsla av utveckling både hos mig och företaget ger ju mer till mina kunder/klienter. Alltså vill jag fira.

När jag startade företaget i Lidnäs, började jag som Spirituell healer, Medium och Massör. Jag hade genom åren snappat upp massage genom olika ställen där jag fått lära mig. Den Spirituella healingen och Mediumskapet kom först genom mina starka andliga upplevelser och därefter i olika kurssammanhang. Så Lidnäs var en väldigt bra startplats. Underbar energi och läge. Mitt hus som var i behov utav daglig renovering, kunde väl ibland kännas ganska tufft, men samtidigt väldigt roligt. Jag undrar än idag hur min son och jag egentligen tog oss igenom en månad utan toa, tills jag renoverat den klart.

Japp, jag gjorde allt utom att lägga flytspackel och matta. Rensade ut hela toaletten till bara trästommen golv och väggar. Så kul och så knepigt. Lärorikt JA. I det huset fanns det gamla linoleummattor som satt spikade med nubb. Tusentals nubbar drog jag bara i ett rum. Under dessa mattor fanns det underbara trägolv som jag tog fram och bearbetade på olika sätt. Ett golv avlutade jag och bearbetade med alun och vitkalk. Vilket vackert och mjukt golv det blev att gå på, rena rama lyxgolvet.

Golvet i köket, körde jag med maskin, en sådan som slipar med mig flygande efter. Hade precis målat om luckorna i köket när jag skulle göra golvet klart (idag hade jag gjort tvärtom). Så när jag kör golvslipen tar den tag ordentligt och drar mig rätt in i en utav luckorna (puh, det blev bara ett litet märke). Sen höll jag mycket hårdare i maskinen, det var ju ändå jag som skulle bestämma var vi skulle köra inte maskinen hur mycket den än försökte.

Ja, det var en rolig tid men också nervös, skulle verksamheten bära sig. Jag kände ju bara sådan lycka över att få starta mitt företag och arbeta med det jag älskar, människor, spirituell healing och mediumskapet. Så jag kör, tänker och känner att det bär sig nog, jag blir buren, jag får den hjälp som jag behöver och Gud det skall alla veta så var det också. Vilken tid! 

När företaget flyttade in till Växjö, närmare bestämt på Kungsgatan så kände jag hur jag blev ett självklart alternativ till den ordinarie sjukvården. Ja, inte en konkurrent utan ett komplement. Det är en stor skillnad och det är så helt uppenbart att det är just det som min verksamhet fortfarande är.

Alla dessa turer och alla dessa olika människor som jag mött längs med vägen har gjort mig både ödmjuk och öppenhjärtlig. Att driva Hjärtat´s Livsharmoni i Halland gav mig t.ex. den unika stunden ibland att mitt på lektionstid hålla en kort meditation. Helt underbart och så välbehövligt. I mitt arbete som Personlig assisten hos Varbergs Kommun, kunde alla mina kunskaper komma väl till pass. Både när chefen gick in i väggen och min brukare ville veta saker inom den Spirituella världen, hon var väldigt intresserad och kunnig. 

Uppe i övre Uppland i Elsabo, fick jag möjligheten till att driva mitt företag inne i Österbybruk hos en annan terapeut, så härligt och lite besvärligt. Men det var också roligt att möta människor där. Under den tiden arbetade jag på Uppsala Botaniska Trädgård som trädgårdsarbetare och trädgårdsmästare (under semestern). Även här fick jag möjlighet till att leva som jag är både i det vardagliga arbetet men också genom dagar då jag kunde ge spirituell healing i ett rum på botaniska trädgården, något som blev uppskattat. Dock fanns det från början de som blev verkligt snopna av att se mig i andra kläder än trädgårdskläderna, det var ju som två olika världar för dem men inte för mig. För mig är naturen oavsett form, detsamma som spirituellt arbete och levnad.

Så tillbaka i Växjö med omnejd, hemma igen. Skönt efter hela denna tur på några år. Vad kan bli bättre då än att möta mannen i livet, finna sitt hem och få möjligheten till att bygga vidare på det man älskar. Troligen ingenting. Så även att ingenting är självklart, enkelt eller bara blir( för det mesta) så finns lusten, längtan och idéerna fortfarande där. Å nu gör jag det igen, renoverar lite, skapar lite, och arbetar med Hjärtat´s Livsharmoni och nu igen enbart det. 

För det är här i detta som jag vill vara, för det är här i mitt skapande som jag ser vem jag är och vad jag kan åstadkomma. Inte bara för mig utan även för dig, Du är ju en del utav mitt liv och jag en del utav ditt. Vare sig vi har mötts eller kommer att mötas.

Renoveringen här i Dunshult, kan ta tid, vi fixar trädgården, har renoverat så jag fick min verksamhetslokal, skapat bättre förutsättniningar för huset genom olika renoveringar av fasad m.m.  Här målar jag, här finner jag många utav mina bilder, runt Åsnen och dess natur. 

Här har jag förmånen att få hålla mina kurser och ge behandlingar. Kanske vet du att jag i år blev klar som Drömterapeut, efter tre år. Tre år i Norrköping, där jag nu också har en kollega. Det känns så himla bra. Jag utökar mitt nätverk utav enastående personer. De behöver inte vara kändisar, de behöver bara vara bra människor som jag tycker om utav olika anledningar.

Som de människor jag gett massage till i allt ifrån sju till fem år, på regelbunden basis i Tjureda Bygdegård. Tänk att människor vill komma dit till en byggdegård för att få behandlingar och konsultationer. Det är också enastående och härligt. Det är en utav de saker som gör mig verkligt ödmjuk. Och jag älskar dem mycket var och en, de är en del utav mig och mitt företag.

Så är vi i Dunshult efter hela denna rundresa, på ett ställe i fem år. Kanske kan du nu förstå varför jag erbjuder mina behandlingar och konsultationer till 20% lägre kostnad, jag hoppas det i alla fall. Det är ju för att jag trivs här som jag stannat, här finns något som tilltalar mig mer än på andra håll, kanske stenen i skogen i trädgårslandet, naturen, sjön Åsnen. Troligen Tingsryds Skrivareklubb, Naturskyddsföreningen i Tingsryd och så DU. Du som tar din bil eller cykel och kommer till mig för ett Medialt samtal, en Spirituell healing, en Aromamassage, en Djurkommunikation eller som det du nu kan få en Drömterapi.

Det är ju DU som tillsammans med mig bygger Hjärtat´s Livsharmoni till det företag som det är idag och det som det har möjlighet till att bli imorgon om vi hjälps åt du och jag. Det är något alldeles speciellt med att bygga tillsammans, alltid.

För mig är det så ofattbart härligt att också kursverksamheten har kommit igång, det är ju där som läraren i mig får komma till sin rätt. Sjutton år utav kunskaper som säkert jag har haft med mig sedan barnsben och innan dess. Dess kunskaper delar jag med glädje och det är med tillförsikt som jag ser framåt mot nya mål och nya saker som vi kan dela. 

Kanske kan du komma hit i framtiden och lära dig om örter, något som jag lärde mig om på min trädgårdsutbildning och på min Permakulturutbildning. Om du inte vet vad Permakultur är för något får du höra av dig eller ta dig en titt in på Goggle. Vi kan hjälpa dig. Troligen kommer du hit för att måla blommor om sensommaren och hösten, för här blommar det länge. Om allt går som jag hoppas kommer du hit på utställlningar och samkväm i min trädgård där vi mediterar till fullmånen och ber för vår jord.

Det är ju min önskan att Hjärtat´s Livharmoni skall bli ett självklart val för det kreativa, bönen, meditationen och de djupa välgörande behandlingarna som skapar en ny verklighet för dig. Så tveka aldrig, du är en del utav detta oavsett hur det ser ut, för vi finns här vi båda, levande, skapande och delande allt.

Med kärlek

Greenleaves Andersson