14. maj, 2018

En helg med både Drömgrupp och Öland

Hej kära läsare.

Denna ljuvliga helg, har bjudit på så många underbara stunder. 

Lördagen började tidigt med plockning av nässlor och kirskål till en soppa. Soppan skulle bli till lunch för Drömgruppen. Jag måste säga att kombinationen utav dessa delikatesser är förunderlig. Har du inte provat gör det, här kommer receptet;

Lika delar nässla och kirkål, ca 5 dl av varje

Vatten 1 liter

Grönsaksbuljong efter smak

Gul lök 1 st stor

Salt och vitpeppar

1 dl grädde

Gör så här 

Hacka nässlor och kirskål väl. Tillsätt löken och låt allt koka upp ca 5 min. Smaksätt med buljong, salt och peppar. När detta är klart häll i grädden och låt allt koka ca 5-10 min till.

Kör med mixer och smaka av. Servera gärna med en rostad brödskiva till.

Mums

Ja, det var lördagsmorgonens arbete, så blev det Drömgrupp och arbete med drömmar. Jag har alltid genomgång av olika ämnen inom drömarbetet som kan vara till hjälp för deltagarna då de skall tolka drömmar hemma. Så arbetar vi med deras drömmar och det är så förlösande. Att se ett ansikte slätas ut när sorg, oro, ilska m.m. släpper taget är en så djup befrielse även för oss som tittar på då en drömhealing pågår och är klar.

När så drömgruppens timmar tagit slut och vi skiljts åt tog jag mig ut till trädgårdslandet som nu skulle bli fyllt med god sättpotatis och lök inköpt i  Väckelsång på Styraträdgårdens plantskola. 

Allt kom i jorden, så även lite rödbetor, mangold och rädisor. Det blir mums när det kommer upp och är klart.

Söndagen blev en liten halvdag, vaknade lite trött och kom liksom aldrig igång. Då tänkte jag att nä nu bryter vi och gör något helt annat. Så det gjorde vi och wow, vi åkte till Öland och Dröstorp utanför Skarpa Alby.

Detta var helt ofattbart ljuvligt, här blommade, Orkidéer som t.ex. St Pers nycklar, Adam och Eva samt flera mest roligt var det för Krutbrännaren var på väg upp så för första gången fick jag se denna Orkidée.

Runt omkring blommade Mandelblom, Kattfot, Ängsskrabba, solvända m.m. Så vackert.

Vi stannade till nere vid Kapelludden utanför Bredsättra, för att fiska egentligen men det upptäckte vi att det kunde vi bara glömma. Minst en meter lägre vattenstånd än vad jag har sett där under snart tjugo år. Däremot var det en ny fin brygga skapad och det var roligt att se. 

Runt omkring denna brygga befann sig nog 20 - 25 svanar, som villigt bullade upp sig när jag skulle fotografera dem, för att i nästa stund ta sats och dyka ner med huvudet i vattnet. Ja vad säger man. Tack i alla fall, tänker jag.

Ändå roligare var det i fredags, när jag slutade arbeta tittar jag ut igenom fönstret i min lokal och ser två extra bilar på parkeringen. Jisses tänkte jag, har jag missat eller dubbelbokat mig nu. Ser min kund åka och går ut på parkeringen. Där står en bländade snygg merceders som jag vet tillhör min bror. In i huset och ropar till min man, var är han min bror?

Svaret blev, vadå han är väl inte här. Men joho, det var han. Just då på promenad. Så det blev fika på Ellenäs, lite regn men vad gör väl det när man är i gott sällskap. Underbart med sådana överraskningar, tycker jag.

Vill du se bilderna från min Ölandsresa så ta en till in på Galleriet, där finner du dem.

Nu vill jag önska dig en skön måndag och tills vi hörs ett gott liv.

Med kärlek

Greenleaves Andersson