11. maj, 2018

En tid för återhämtning och reflektion

Kära läsare välkommen hit idag!

Tackar för Kristi Himmelshelgen, igår för då fick jag arbeta med trädgården och så våra fröer i trädgårdslandet. En del frön sådde vi för snart en månad sedan men nu var det dags för utesådd.

När jag körde jordfräsen i trädgårdslandet, hann jag PRECIS bli klar när de första regndropparna och åskvädret dundrade in över mig. Puh, tänkte jag den dagen.

Igår började jag tidigt runt sju på morgonen med att rensa rabatt, hann aldrig med den i fjor höstas när jag kom hem efter vandringen så den var minst sagt full med ogräs. Nu är den så vacker och kommer att få in en del nya växter också. 

När den väl var färdig, då blev det sådd och precis som förra gången kom åskan mullrande. Vi blev färdiga med etapp ett, nästa blir när det torkat upp lite efter det våldsamma ovädret som drog fram igår kväll och inatt.

Då är det potatis och lök som skall ner i jorden, samt lite samsådd.

I trädgården är det som en fröjd, med så mycket som blommar, tulpaner, pärlshyacinter, påskliljor, getrams, lungört, julrosor, vivor, gulltörel, liten rosenkvitten, löjtnantshjärta m.m. Det är fantastiskt, Å så blommar ju körsbär, äppelträd och rhododendron.

Att bara sitta i trädgården ger lust och vila, även när jag arbetar där.

Vi har även lite andra besökare, här hittar du, Svart hackspett, Spillkråka, Blåmes, Svarthätta, Skata, Kråka, Starar, Pilfinkar, Fiskljuse, Rödhake m.m.

Våra kära bin, humlor, getingar och blomflugor m.m. är inte att förglömma.

Det är så skönt för kroppen med lite fysiskt arbete, vare sig det är en promenad, grävning eller lukning (rensning) m.m. det gör gott helt enkelt.

Även när vi är svårt sjuka är utevistelse och rörelse det vi behöver för läkning. Något man kanske inte tänker på är att när kroppen rör sig då stillas huvudet, så när vi bär många tankar är det bättre att gå ut en stund och lämna dem över till vår Gud, vårt universum. Det hjälper.

Att sitta inne och må dåligt är ett sämre alternativ, något som får mig att tänka på våra äldre. Dom skall sjutton få komma ut varje dag, punkt slut!

Med dessa ord kanske jag inte väljer att avsluta denna dagens blogg utan jag tror att det blir med en dikt.

Dansar i glädje

Dansen är smittsam, Glädjen likaså

Vi dansar på tå, så länge det går.

Tar långa steg, följer musiken.

Skrattar o fnissar, håller om varandra

Vi dansar i glädje, i flygande fläng.

I långdans o vals med armarna om din hals.

 

Copyright

Greenleaves Andersson

 

Trevlig helg!

 

Med kärlek

Greenleaves Andersson