9. maj, 2018

Att se livet som ett äventyr

Hej igen kära ni!

Härom dagen låg jag ute och rensade en utav mina rabatter, då gick tankarna högt och lågt. Efter en stund började jag känna en spirande ny känsla i min kropp. En känsla av förundran och mystik.

När jag tittade mig omkring, såg jag hur träden förändrades, marken bytte färg. Jag hörde fåglarna sjunga och blommor och växter skjuta upp ur jorden. Alla redo för nya äventyr.

Det var då jag insåg att det är just det som livet är aldrig ett tänkt slagfält, ett inrutat mönster, någon form av prestationsgivande ångestfyllt varande utan bara just det, ett stort härligt äventyr.

Jag kände att i ett äventyr förväntar jag mig aldrig att allt skall gå som på räls, utan jag tar med i mina tankar att saker kan gå fel och bli till kortvariga problem. Problem som jag får lösa längs med vägen. För vem vill ge upp ett äventyr. Knappast jag!

Tänk så mycket den dagens tankar förändrat för mig. Jag vaknar med nyfikenhet igen och tänker att ja, att driva ett företag är verkligen ett äventyr.

Men vet du att vara i en relation, när man som jag levt så mycket ensam är också ett äventyr, varje dag finns det fantastiska saker att möta och uppleva men också problem att lösa.

För mig i mitt liv är det största äventyret att vara förälder, en förälder som älskar helt förutsättningslöst i villkorslös kärlek. En förälder som vet att den kärleken finns där i vått och torrt, hur livet med barnen än gestaltar sig.

Så ser jag fåglarna som förbereder sina bon för att bli föräldrar, jag ser växterna som med grym styrka tar sig upp genom jorden för att på nytt få sprida sina frön.

Att vara förälder är ett sant äventyr, det har aldrig varit meningen att det skall vara smärtfritt, som en väloljad motor. Kanske är just tanken med lite problem på vägen att förstå att kärleken är så mycket större än alla världens alla hav och land.

Större än vårt älskade universum och att i våra hjärtan ryms all den kärlek som världen behöver.

Därför just där och då visste jag att mitt äventyr det har precis bara börjat, att jag aldrig riktigt tidigare levt utan bara har kämpat för min överlevnad. Nu njuter jag av allt det som livet har att erbjuda på vägen i mitt äventyr livet.

Tack Gud för att du älskar mig så villkorslöst och underbart, varje dag och stund, Tack för mitt liv, mitt äventyr.

Med kärlek

Greenleaves Andersson