5. mar, 2018

Bara hur kul kan det vara att ha en vernissage?

Godkväll kära läsare

Det är dagen efter min första egna Vernissage och jag är fylld av tacksamhet och ödmjukhet i mig själv. Hur man än ser på saken så är det ju ingen självklarhet att någon kommer när man anordnar något, det vet även jag av egen erfarenhet. Så när det kommer runt tio personer och förgyller min dag, då jublar jag.

Att få visa upp bilder från en resa som faktiskt går rakt igenom mig, det är så spännande och fast jag vet att andra människor ser på mina bilder utifrån dem själva så avspeglar ju mina känslor sig i bilderna. Det är magiskt att vår natur på bild förmedlar den du är där inom dig. Visst blir det ofta favoriter ibland bilder, men när människor har tittat en längre stund så utkristalliserar sig den eller de bilder som betyder något speciellt för dem. Det är så härligt att både se och höra.

Jag kan bara sitta där och titta på mina bilder, vandra tillbaka och njuta av ögonblicken eller komma in i ett minne och börja skratta, nästan gråta. Bilder är avgjutningar i själen när vi verkligen går in i dem då vi fotograferar. Jag älskar att fotografera och jag har gjort det sedan jag var runt 20 år. Så det är rätt länge.

Men jag är oteknisk och får nu sätta mig lite i skolbänken för att ta in det tekniska på mina digitala kameror. Vissa saker fungerar ju lika men andra inte. Vad är det jag brukar säga, Jo att lära det gör vi för livet, hela livet igenom och då blir livet roligt.

Idag blev det så en städdag, både privat och i lokalen å så bilen, tänk vad den har väntat på att bli tvättad. Flera gånger har jag varit i Tingsryd och då har tvätten varit upptagen. Jag sa härom dagen till min man att någon borde öppna en tvätt som de har i Växjö, där man kan lämna in bilen och få den tvättad och fixad. Kanske kommer någon att göra det????

Så nu är jag helt redo för denna nya vecka, städad inifrån och ut.

På tal om utställningen så hänger den till visning ca tre veckor framöver.

När vi tog en morgonpromenad igår såg jag den första snödroppen sticka upp igenom snön inne i en annans trädgård. Min mobil låg hemma, men jag skall gå tillbaka, detta typiska vårtecken kan inte undanhållas världen, så den kommer den ljusa, härliga våren och bilden.

Nu får jag önska dig en vårlig dag imorgon och så säger jag godnatt och på återseende.

Med Kärlek

Greenleaves Andersson