26. feb, 2018

Måndag morgon, när staden ännu hörs

Kära läsare

Efter en dag i Malmö, så finns det nu vår inombords. Där hade de planterat ut primula, där flög måsar och solen sken o värmde mig. MMMm, så skönt.

Ibland är det bara så gott att komma iväg, att byta ort och se något annat. För mig kan det betyda att ta mina ben och gå på en walkabout= kortare vandring, likväl som jag kan få för mig att göra detsamma med min bil. Nå, jag vet min Moder Jord blir lindrigt glad, men jag kör sakta, stannar ofta och går en sväng. Gärna får min ryggsäck, (i mindre storlek) fyllas med te och fika så jag kan stanna på en vacker plats och bara sätta mig ner o ta en paus.

I Malmö, finns åtskilliga ställen där jag kan få göra det, även om det är kallt en sådan här vinter. Men det är skönt och känns så gott, ryggsäcken får stanna hemma och teet blir inomhus med skön miljö istället. Nere vid ån står folk och fiskar och några ger fåglarna bröd. Det är ingen stress, bara ett varande som jag upplever som verkligt sällsynt i en större stad.

Jag fotograferar, men just i lördags fann jag att jag bara helst ville vandra, fika, se och vara. Det var skönt. Detta var min julklapp, given utav en make som vet att jag älskar en stund här. Så ett varmt tack till honom. 

Uppe i Tringeln finns en butik som heter, Mandala. En butik som säljer många utav de attribut som jag själv använder i min vardag, både i arbetet och i min privata del. T.ex. Tarotkort, Ädelstenar, Änglar, Drakar m.m. En skön affär att bara gå in i för mig (kanske även för dig). Drake var jag på väg att köpa mig en, jag har ju en som jag fick när jag öppnade upp i min lokal, utav en god vän och keramiker till mig, Snuffa Håkansson, från Urshult. Min "Lycka", men det finns en annan Drake som jag bara älskar och det är Draken i filmen Eragon. Den är så söt, så klok och jag bara älskar den.

Tänk ändå vad en dag kan ge. Som jag sa så tog jag få bilder, men jag fick en härlig stund med en Mås, den poserade och var verkligen med på att komma på bild. Sista bilden i serien, ser du här.

Så tack Malmö för allt som du ger en solig vinterdag i början på våren.

 

Jag hoppas att även du hittar våren och den glädje som det ger att vara ute och ibland byta ort.

Med kärlek

Greenleaves Andersson