23. jan, 2018

En annorlunda morgon

God middag kära läsare

Det är inte varje morgon man vaknar stel som en pinne och den vänstra sidan har gått och lagt sig någon annanstans. Vilket är himla tur måste jag säga.

Djupt där nere i ett icke varande kände jag mig som en liten flicka som hade svårt att andas. Så inser jag att det är jag som liten med astma, som kommit fram och ger sig till känna. Så rädd för att det tar slut, för att allt tar slut, skogen, luften, vattnet, ja allt.

Så det är den rädslan som sitter i den vänstra sidan, har känt den utan att förstå den eller kunna arbeta med den. Nu vet jag och jag inser inte bara min egen rädsla utan andra människors rädslor för samma saker, kanske uppkomna genom liknande upplevelser som för mig. Ingen luft inget liv.

Tänker att jag vet ju att inget tar slut, att vad det än är så förändras det bara. Men vad hjälper det på en liten flicka som inte vet om hon lever över dagen, just då för länge sedan visste hon inte, nu vet hon. Vad jag behöver göra är att nå henne, hålla om henne och ge henne kärlek och förståelse. Det gör jag, det blir en lååång morgon, mycket längre än jag egentligen kunde, men jag väljer henne före städning och lång förberedelser inför dagens arbete. För vem är jag om jag inte ser mig själv utan bara andras.

På något sätt skulle det bli som att stå inför en lögn, där jag säger, ta först hand om dig så du har något att ge till andra. Men själv väljer jag motsatsen, Nej så vill jag inte leva. Jag vill leva min sanning och om du kanske förstår vad jag berättar och känner att det vill du också- leva din sanning- då gör du det.

Att vi kan stå starka i oss själva hjälper både oss och andra. Vi behöver varandra på så många olika sätt å det är underbart att veta att när jag ser mig själv så ser jag dig. Din rädsla, ditt behov, din kärlek, din styrka och jag kan se det utan att bli rädd, sårad, avundsjuk eller för minskad.

Så du lilla i mig som känner rädslan över att allt tar slut, jag ser dig - jag känner dig - jag älskar dig. Låt läkning ske i djupet av det som är - Tack.

Med kärlek

Greenleaves Andersson