8. nov, 2017

När dagen är fylld av ord

 

En onsdag i skrivandets tecken det hör inte till vardagligheterna. Men idag hände det, nödvändigt också, jag behövde förbereda mig inför föreläsningen på onsdag den 15 november.

Jag vet av erfarenhet att det fungerar sämre att bara ta en gammal sammansatt föreläsning utan att gå igenom den och skapa vissa nya delar. Så föreläsningen är gjord och jag känner mig förväntansfull.

Det är alltid lika härligt att få berätta om något som jag tycker om och när det gäller Drömarbete så gillar jag det bara mer o mer.

Sen väntade en krönika på att bli färdig skriven och den tredje skriften kände jag blev bra. Nu är ju förhoppningen att många fler kommer att känna glädje när de läser den på Urshults sidan i Nya Allehanda i nästa nummer.
Inte bara det jag hoppas att få skriva vid fler tillfällen i tidningen.

Annars så hann jag med att gå en promenad i den småländska höstsolen och njuta av lite dis och de sista blommorna. Även då här har varit kaaallllt, så finns de där och lyser upp vår tillvaro. Sjön låg så vacker och skogen doftade mossa och multnande löv.

Nu går veckan vidare och imorgon är det Tjureda dag. Blev så glad i måndags när jag var i Skåne för att rena hus. För när jag var klar åkte jag in till Ängelholm för att leta krok och ängel.
Jag fann henne, ängeln alltså, min gamla ängel som alltid följt med mig på resor hon behövde få vila. Så imorgon är det invigning av min nya ängelvän och det känns toppen. Kroken är ej funnen.

Ser fram emot en Tjureda dag.

Funderade på ekonomi, o olika problem som vi har.

Ekonomi i form av global- där jag spånar fritt om en stor påse pengar som fördelas rättvist över hela världen. Vi börjar om, så att säga.
Till en annan form där länderna har varsitt konto, men pengarna fördelas utifrån att en ekonomi är flytande och skall vara det. Så när det minskar i något land går resten av länderna in och balanserar upp ekonomin i det landet.
Ja jag vet det finns tusentals olika former, men något nytt behövs som skapar mer rättvisa till alla.

Vad gäller problem, så insåg jag att de kommer att komma stora o små. När ett löser sig tar nästa form å så är det i livet. Kan bara önska er att ni hinner bearbeta era värsta rädslor innan ni får dem rätt upp i er vardag. Att du hör och ser dig själv o om du upplever att du inte gör det ta hjälp. Det är inte värt att låta en rädsla diktera din vardag och styra ditt liv.

Med dessa ord säger jag Godnatt och önskar dig en härlig morgondag.

Med värmande tanke
Greenleaves Andersson7