6. nov, 2017

Ljuspunkter i livet

Godkväll kära ni.

Jag har haft några dagar med livet rusande i mig istället för den egna lugna rytmen. Å då faller tider, prioriteringar och egna tankar och behov. Så tacksam för min vandring. Jag vet var jag är och hur jag hittar dit. Så nu är jag här, så skönt att låta fingrarna smeka tangenter igen.

Att leva livet då det blandas med både det som gör ont och det som gör gott i portioner där de mer flyter samman än de kan upplevas var för sig. Gör att jag behöver sätta mig bara rätt upp o ner och bara känna. När skrattet fastnar i halsen då telefonen ringer och ljudet av skrattet blir till tårar i ögonen. Då är blandningen total, visst är det livet in i minsta detalj.

Ingen storm är utriden men jag hittar glädje och tacksamhet i det jag gör och har i mitt liv. Det jag gör blandas i en härlig kompott med barn och barnbarn, det fysiska och mentala arbetet, trädgård och marmeladtillverkning till det som står för dörren just nu. Fila på Drömföreläsningen som står för dörren nästa vecka, testa på wordpress hemsidan det jag lär på kursen och klura på en skrift som snart har deadline.

Att fila på föreläsningen tar mig tillbaka till drömmar jag drömt som förändrat mitt liv när jag har arbetat med dom. Det ger mig en möjlighet till att titta på min resa som jag gjort under Drömkursens gång och ta avstamp i vart jag vill gå framöver. Givetvis klurar jag på Drömterapier jag gjort på klienter och drömmar som tolkats där tårarna och skratten trillat i omgångar. Tänker på hur Drömkällan lotsar oss i vårt inre och ger oss verktyg som är oss till hjälp. Det är så spännande, så kanske får föreläsningen bli lååång.

Kommer till skriften som ligger och puttrar inom mig, där meningar kommer och går. Inriktningen börjar skönjas och ramen fastna. Bara att låta orden flöda i sig är en underbar känsla. Satt i kväll och läste korrekturet till Tingsryds Skrivarklubbs "Gåspenna" som är en publikation fylld av dikter och berättelser. Den är verkligen en oas av upplevelser och för mig många skratt men också eftertänksamhet. Snart kommer den ut denna 30 åriga förenings bok. Tänk att däri är mina dikter (en liiiten del av dom) publicerade, detta gör mig glad😃.

Tänker på wordpress, som skall bli en ny hemsida, hur eller för vad vet jag inte än. Jag lär och provar mig fram, sen kommer användnings området att bestämmas av mig.

Ni vet hösten som blåser, bilrutan som skall skrapas, gräset som skulle klippas en sista gång för i år, då faller grannens björk in i trädgården och säger, varsågoda här kommer ved. Sånt är livet.

Så mitt i detta möts vi du och jag

Med kärlek

Greenleaves Andersson