2. nov, 2017

Inte en vanlig torsdag

Godkväll och Godmorgon på er.

Det är förunderligt vad en dag går fort. Just denna dag var ju en resande dag, då jag åker till Tjureda. Å lite som vanligt händer något som gör mig lite sen.

Idag var det att jag tog av mig min jacka och la in den i bilen, inget konstigt alls. Men i ena jackfickan hade jag lagt min bilnyckel å det brukar jag inte göra. Så vad gör jag, jo jag har inte en tanke på min jacka efter att jag lagt ifrån mig den utan när jag skall köra iväg så upptäcker jag att ojdå bilnyckeln är borta. Leta, leta bland grus o kjolfickor, bland säten o andra utrymmen men nej ingen nyckel.

Tiden har gått å då kommer kloka mig fram o jag andas går tillbaka i minnet, vad händer då? Jo jag öppnar bakdörren tar fram jackan och plockar ut nyckeln. Varför inte stanna upp direkt o andas???? Helt enkelt för att när jag får morgonbråttom då glömmer jag mitt kloka, visa härliga jag och blir aningen bortkollrad av mig själv. Visst bara måste man älska alla dessa olika sidor som man har och förlåta sig själv. 

Jag kramade mig i mitt inre satte mig i bilen och körde iväg. En ny dag hade börjat. Vad månde den ge mig med denna start. 

Dom vackra färgerna sköljde över mig när jag körde mil efter mil, det var som om hösten ville komma in till mig och njuta av en åktur med mig vid ratten. Jag tänkte på hur jag och vi förvaltar vår tid. Hur jag och vi många gånger bara springer runt som jag gjorde på morgonen utan att stanna upp och reflektera. Vi tar inte sikte och ställer in oss på målet vi är på väg till utan kör med lösa tyglar och låter universum styra upp det och leda oss framåt. 

Om jag stannat upp en stund efter min morgonmeditation och begrundat dagen skulle jag direkt ha utgått från mitt mål och blivit mer medveten. Nu lät jag mig själv bara släppa taget och flyga vilt. Det kan tyckas besynnerligt att ta en målbild över dagen men det är som en ställtid där du gör dig redo för det som väntar och även för det du vill uppnå med det du skall göra.

När jag andades och gick in på en ny väg där jag lugnt och sakligt tog mig fram, löste sig allt. Helt underbart att se och känna. Så att låta bli den styrningen på så få minuter kan kosta arbetsro och inte lugn.

Dagen blev en fullträff med kärlek och omtanke, samtal och delande och inte nog med det även god mat. Varmt Tack till Cafeboden i Rottne. Den avslutades med Risgrynsgröt och Yatzy, kan man säga nej till detta? Nej inte i alla fall om man är jag.

Nu får jag önska dig en underbar fredag med allt som hör till, gemenskap, glädje o mycket mera.

 

Med kärlek

Greenleaves Andersson