1. nov, 2017

Sent en kväll

God kväll och God morgon på er.

Sitter här denna onsdagskväll när timmen närmar sig natt och förundras över hur dagarna bara rinner på och nu har vi kommit in i november. Jag som precis vandrade i gassande sol och blickade ut över fälten där värmen vibrerade som i ett ökenlandskap. Jag bara väntade på att oasen skulle komma inför min syn.

Nu ser jag istället iskristaller i morgonljus och hängande blad som skiftar i olika färger, för att sedan slita sig loss och dala mot marken. Det är vackert och stillsamt. Så när vi drar oss innanför dörren och tänder ljus, täcks marken av löv i hundratusental och de nakna träden drar sig inom sig själva och växandet avtar.

Så behöver vi inte göra, för vår del kan det vara tvärtom att när naturen vilar finner vi vår tid för inre betraktelser och gemenskap. Att meditera, gå på kurs, vila ja allt det som du känner att du behöver ett inre lugn för att göra väntar nu på dig.

Vikten av att bara vara, sitta o mysa i skenet av ett tänt ljus gör hela hösten och vintertiden till en viktig tid för oss alla. 

Här på Hjärtat's Livsharmoni har höstens kalender tagit snurr och kurser, föreläsningar och meditationskvällar ligger framför mig och väntar. På något sätt blir planeringen det som sker i lugn och harmoni i det inre för att sedan få vingar och flyga ut i världen och möta andra individer på olika sätt. En yttre värld som avspeglar det inre. För mig och i mötet för oss.

Det är fantastiskt att få vara i bägge utan att behöva välja och att vara i bägge utan rädsla för vare sig det inre eller yttre. Med det menar jag att jag trivs med att bara vara med mig och jag trivs med att vara med dig och med er och med alltet. Så skönt.

Läste ett citat utav Moder Teresa tidigare idag och hennes ord får avsluta denna dag med er.

"Ibland tror vi att det vi gör bara är en droppe i havet.

Men havet skulle vara mindre utan den droppen".

Glad att du finns i alla våra oceaner av liv.

Med kärlek

Greenleaves Andersson