22. okt, 2017

En helg går så fort

Godkväll kära ni

Skönt är nog rätta ordet, skönt att sitta här och skriva vid denna tidiga timme, 

det har blivit några sena nätter denna veckan, men det är helt ok, jag är ju ung o frisk. Tänker faktiskt på det rätt ofta nu, detta med ålder o hur vi ser på oss själva. För mig är ålder ett påhittat problem som verkligen låser fast oss människor i en hel massa olika fällor. Allt ifrån att vi skall arbeta fram till en viss ålder, till hur vi förväntas vara när vi är 13 år och går in i det vi kalla för puberteten. Man kan ju faktiskt vara 13 år och inte alls ha kommit in i några omställningar i kroppen och man kan vara 65-67 år och känna att man vill arbeta många år till.

Vi förväntar oss att en bebis skall gå runt året och sker det innan är det bra blir det senare är det problem. Vi undrar om inte tonåringen förändras inom normen om det är något som är fel. För att inte tala om klimakteriet för oss kvinnor, med allt som vi berättar om för varandra som händer just då. Som jag ser det så låser vi våra tankar och det är svårt att ta en förändring eller att just jag skulle vara annorlunda i just de åren. Men vad innebär det egentligen, jo att just jag och du är unika, det finns inga böcker som kan berätta för just oss att precis så här är jag och du utan vi behöver lära oss att själva lyssna till våra kroppar och mer låta dem utvecklas på det sätt som de vill. Att vara kort, komma in i puberteten sent, vara för lång, skaffa pojkvän tidigt sent eller att som äldre känna att man inte hinner med baserat på den ålder man befinner sig i skapar så mycket ångest inom oss.

Men vi är alla unika, med vår egen resa här och när vi hamnar i ett fack spräng det, nöj dig inte om inte du är verkligt nöjd. För du är ju du som liten - mellan - ung- gammal, med rättigheten att vara och göra precis det som du kan göra. Låt ingen säga till dig att beroende på att du har fyllt 65 nu så kan du förvänta dig mer sjukdomar och större problem med kroppen. Själv har jag varit sjuk sedan jag var barn och det är nu som jag är frisk (i o f sig sedan många år nu 20år) men jag menar det är inget som säger att bara för att du hamnar i en viss ålder så blir det precis så här. Ja ja jag vet att jag tjatar nu, men du lev livet och strunta i den ålderfixering som så starkt råder i vårt land. Jag älskar ännu att dansa disco, men det är mest hemma just nu.

Jag har inte dansat disco i helgen, men jag kanske ser fram emot att få göra det om vi går på företagsgalan i Tingsryd i november. Vem vet. Jag har varit i utanför Ronneby i Johannishus för att handla bamburör till upphängning. Nu är jag trött på mina kala väggar i vänt/kursrummet i lokalen så nu skall jag fixa detta. Jag har också tröttnat på att tycka synd om mig själv för att inte alla tyckte om mina tavlor vid min utställning i Växjö för lääääänge sedan så nu läääängtar jag efter att få måla. Ser motiv hela tiden och drömmer om dom på nätterna, ja jag vet, det kan ju vara nattdrömmar som vill tala till mig, men det enda jag hör dom säga är Måla mig Måla mig. Så jag ger med glädje efter nu. Där ute har dom en härlig plantskola så vi passade på att köpa lite vårlökar, jag skulle gärna ha en trädgård som prunknar i tulpaner, narcisser och pingstliljor m.m. Det är nu kampen börjar blir de till mat till vår söta jordhögsfixare (mullvaden) eller blir det mat till rådjuren när de väl är på väg upp eller får vi njuta alla vi här i byn utav härliga tulpaner i vårsolen.

Nu blir det sängen för imorgon är det bäst att vara pigg, har ju börjat med Wordpress och hoppas kunna skapa den hemsidan som jag själv drömmer om. Hur det går får framtiden utvisa, men lite info får ni säkert imorgon kväll när jag kommit hem.

Så får det bli o du fundera lite över livet och åldern jag är rätt säker på att där inom dig finns det ett glatt barn som bara längtar efter att få springa i backarn, sjunga i micken och njuta av livet. Gör det på ditt sätt bortom alla fyrkantiga boxar- Njut.

Med kärlek en regnig söndag

Greenleaves Andersson