16. okt, 2017

Efter tolv dagar hemma

Hej allihop.

Nu har det gått tolv dagar sedan jag kom tillbaka till hemmet i Dunshult. Vad kan hända på tolv dagar i en liten by på landet i Sverige. Ja, det är nog helt olika både vad gäller byar och människor. Men jag vet ungefär vad jag har hittat på.

För började inte jag min återvändelse med en förkylning som tog mig till sängen med feber och allt, Jooo då. Sov, vaknade sträckte på benen somnade om. Tog mig upp på stapplande ben som hela tiden sa, snälla du vila lite till. Men allt har sin tid så även en feber. 

Tillbaka och uppe på benen tog jag mig an min kalender och mötte mina kunder som jag måste säga är några enastående individer. De möter mig med öppen famn och hälsar mig välkommen hem. Säger att de följt mig och saknat mig. Det gör mig tårögd och ödmjukt tacksam.

Jag har packat upp o tvättat det lilla som fick följa med hem. Mycket slängde jag i Spanien som gjort sitt för mig. Något jag trodde att jag skulle ha kvar var min älskade ryggsäck, men uppackad o genomgången upptäckte jag att den gått sönder i botten på ett mycket konstigt vis. Så in till sportbutiken som sålt den o reklamera. Idag ringde de o sa; kom in o hämta en ny. Det innebär att av det jag vandrat med har jag kvar mina kängor och sandaler, mina regnkläder och ryggsäckens regnskydd plus några småsaker. Det känns lite konstigt men nu börjar en ny vandring. 

Vandringen som skall för evigt sätta mitt tempo som en stämpel i benen så hela jag vet när jag går i andras fotspår. Aldrig har innebörden av att gå i andras fotspår varit så tydlig och kännts så viktig för mig som nu. Vi delar alla samma energi men vi var och en har vår egen energi den som vi är avsedda att använda på vår vandring här på jorden. Den energin är bara din när du vandrar i ditt eget tempo, för så fort du går in en annans tempo förlorar du kontakten med din energi och du blir fort stressad och fort trött.

Hur hittar man sitt eget tempo, Jo du gör ditt bästa för att känna när du orkar hålla på o inte blir trött. När du känner dig trött och möter en annan medmänniska blir du glad och kanske lite entusiastisk. Då går du in i den andres energi för att orka mötas och ni kan även båda två gå upp i en annan växel (ta av er sista energidepå) för att orka mötas. Hur blir detta möte? Troligen känner du att du inte orkar ta in den andres ord, är båda trötta kan det bli missförstånd m.m. Så är du trött eller du ser att din medmänniska är trött, låt personen vara trött och visa både dig själv och din medmänniska respekt. 

Det finns många fler nivåer på detta med att vandra i din egen energi, men för ikväll känner jag att det räcker. Något av det finaste med att komma hem är vår trädgård. Där finns ännu äpplen och tranbär o Liten Rosenkvitten är precis nu mogna. Vi har skördat, nåväl inte bara vi utan rådjuren var också med på ett hörn o smakade sin del som blev Mangold. Det räckte till oss alla.

Nu håller vi på med att vintra in o krukorna står mitt i gräset för att bränna virus o bakterier. Det är en fin tid med alla färger och lugnet som börjar lägga sig. Här är det ett lugn och ett drag o så får det vara.

Nu önskar jag er en riktigt skön natts sömn.

Med kärlek

Greenleaves Andersson från intagen sovposition😌