1. okt, 2017

En följeslagare av annan sort

Godmorgon denna dimmiga fuktiga dag.

Då gårdagen var av absolut lugn karaktär och jag somnade vid 20.00. Så tänker jag bjuda er en inblick i en annan del av mina dagar. Första gången jag mötte min följeslagare var för många år sedan, säkert redan när jag var barn och vandrade ut i skogen för jämnan.

Inte för att jag tänkte så mycket på den då mer bara som en söt individ i skogen. Sen kom den mer o mer regelbundet till mig i vår trädgård och var gärna med när jag arbetade. Den höll sig lite på avstånd men alltid synlig.

Så började den att följa mig på mina promenader och jag fick fotografera den, lääänge. Blev jag inte nöjd satt den kvar o väntade på mig tills jag blev nöjd.

Uppe i bergen (Pyreenerna) här såg jag den aldrig och inte tänkte jag på den heller. Jag är ju i ett annat land, vad kan jag förvänta mig.

Men så när skogen började komma kunde den svepa förbi, bara så där snabbt att jag nästan trodde att jag sett fel, men det hade jag inte. Den kom mer o mer frekvent och stannar i långa stunder med mig.

En dag hade vi en sådan stund när pötsligt ett par pilgrimer kommer rusande. De rusar rakt in i vårt möte men upptäcker vad som sker och tvärstannar, vänder sig om till mig och ber om ursäkt. De vandrar vidare med en mycket förvånad blick båda två.

Det är klart att det inte kan vara samma individ, men det är just kopplingen oss emellan som är så djup. Jag fotograferar den nu men inte varje dag (kanske den skulle vilja) men då och då. Den kommer ofta o hälsar godmorgon och den kommer alltid när jag behöver en extra skjuss framåt o är trött.

Jag är så tacksam för att denna lilla individ vill bry sig om mig o följa mig på min väg. Så varmt Tack du kära Rödhake, för ditt stöd och support.

Vet även du att det vi omger oss med, det som är en del av oss är naturen och du är aldrig avskuren den. Du kan känna dig frånvarande i mötet men Du är likväl en kär del av den, vår älskade natur med alla djur och växter m.m.m.m. .

Nu får jag önska dig en skön dag o hoppas för din skull att du får en minut i skogen. Observera, lyssna o dröm.

Från ett frukostbord i Spanien

Greenleaves Andersson