27. sep, 2017

En helt olik dag

Hej o välkomna in till denna dag.

Hur kan det komma sig att vissa dagar bara blir så där underbara, när andra kan bli fullständig kaos och riktiga skitdagar ( Om man får säga så).

Jag har några olika teorier men något fullständigt belägg för dem det har jag inte. Men ändå...

I förgår var en ruskigt konstig dag med allt från mannen i kalsongerna (jag vet jag skrev inget om det i bloggen, det blev bara för mycket) jo denne man står mitt på leden när jag kommer gående med långbyxorna nere o kalsongerna uppe (väldigt skönt) jag tänker en mycket dömande tanke om personen som inte går undan lite om han nu uträttat ett behov. Jag vet dömande är för mig totalt förkastligt och brukar stå mig dyrt. När så kvällen kommer och jag söker mig ett härbärge väljer jag bara ett för jag är så trött. Ser hur sängarna står i rummet men det enda jag tänker på är att jag vill ha en underbädd. Jag skulle ha tänkt lite till.

Det blir så tid för att sova o jag vet ju att sängarna står som dubbelsängar fast det är våningssängar. Vem befinner sig i sängen jämte mig. Milda himmel, mannen i skogen. Jag omvärderar o inser att han är ju bara en man en människa så det blir säkert bra. 

Men det blir det inte, i sömnen pratar han som en baby, viftar med armarna så jag tror att jag åker på en smocka o inte nog med det så försöker han inta min säng. Då brister jag o puttar till honom. Jag slumrar till o har en riktig mardröm men inser i drömmen att jag drömmer sen somnar jag. Tid vet jag ej, men dagen efter går allt mycket långsamt. 

Efter en sådan natt blir dagen snurrig och humöret där efter. Så en av mina teorier är att man bör se till att personen jämte en är en lugn o trygg person annars kan det vara bättre att sova själv.

En annan teori som jag har den är ett frågetecken efter en dag som denna men ändå. Jag kan få vilken vacker miljö och dag till att bli självaste svarta maran om inte jag får mat. Nu är ju frukosten ett undantag då jag gärna är igång på morgonen en timme innan jag äter (bortsett från ett glas vatten och en frukt). 

En tredje teori som jag har är att (detta har jag lärt mig längs kaminon) det är vikten av att göra saker i min egen takt, inte ens en sekund i någon annans. 

Jag har många gånger gått i min egen takt, börjat prata med någon som kommer upp jämsides för att i nästa andetag säga hejdå. Men då händer något i mig, för helt plötsligt kan jag sätta av i tre gånger min egen takt även i uppförsbackar, för att efter tre minuter flåsa som en ??? o då inser jag att jag helt har slukat upp mig i den andra personens energi o takt. Bara att stanna o andas o hitta tillbaka till mig själv.

Stress är inget som hjälper om man vill ha en bra dag det är jag nu helt övertygad om.

Å så finns dessa dagar när saker flyter på o jag känner mig både välsignad o busig. Å här kommer då sömntanken in. Igår fann jag genom mitt stilla varande en fantastisk plats för natten. Mitt i naturen hade denna kvinna skapat ett hem, ett albergue o en ttädgård som allt inbjöd till harmoni och stillhet. Efter en mycket trevlig kvällsmiddag så blev det sängen. En enkelbädd bara för mig i ett stort rum med våningssängar. Jag sov som en stock i allt snusande o vaknade i lugn o ro.

Vad hände; Jo jag fick en fantastisk dag med ca två timmars vandring innan brunch, som blev en stor Bocadillo= smörgås och te. Smörgåsen var fylld av sardiner, tomat och lök så god. Vandringen gick på lätta fötter o när jag började känna att jag ville vara framme då stod det där bara fem kilometer kvar. Å mat i överflöd, smaka på Spanien direkt i små gårdscafeer, mums o mys. Sitta o prata telefon med en utsikt som jag gärna vill ta med hem.

En god natt gav en god dag, o en dag med äventyr. Men det får bli en annan historia.

Nu är det snart en ny dag och jag skall för första gången skicka min ryggsäck, mina höfter och knä behöver lite vila. Håll tummarna o händerna för att vi möts igen min ryggsäck o jag. 

Mef dessa ord hoppas jag att Du får en god natts sömn, en riktigt god frukost och hittar din egen rytm.

Allt för en riktigt härlig dag. 

Jo en sak till, det finns en sak till som kan göra en dag till ett under det är ett leende från en annan människa och den människan kan vara du!

Med kärlek

Greenleaves Andersson