26. sep, 2017

Som en dröm

Godkväll o välkommen in till ännu en dag.

Idag såg jag den, skylten med siffrorna 107km, ja gissa vart. Precis till Santiago De Compostela. Så nära slutmålet har jag inte varit på hela tiden. 

Det har varit en så bra dag. Började att vandra utan att stanna o äta frukost. Det var en riktigt  bra sporre att gå ner till Sarria 5 km bort innan frukost. Jag lovar att Bocadillan= painritchsmörgåsen med ost var delikat och till det juice och te. Laddade telefonen o njöt en halvtimme. 

Sen var det på med kängorna o vidare. Gick väl en kilometer sen stannade jag pratade telefon en stund. Pasade på efter en hisklig trappa  i Sarria. Vissa städer o samhällen har mycket att erbjuda men här ville jag mest komma vidare så ögonen gick på sparlåga. Kom upp till en vacker kyrka och fick en stämpel i mitt crecendialkort o passade på att fråga om kyrkan var öppen. Ja förstod jag det som o skulle gå in i kyrnan. Tji fick jag för dörren in till kyrkan var låst det var bara dörren till förhuset som var öppen. Då kom jag att tänka på den där dagen då jag fick mitt namn och bestämde mig så för att be där. För det mesta när jag ber så sjunger jag så även denna gång. In kommer en kvinna och jag fortsätter  min bön (brukar be när jag är ensam) hon tackar och vi har ett kort samtal innan jag går. Det blir en sådan speciell känsla i dessa möten som har uppstått då jag bett min bön i sång och någon lyssnat. Jag tycker om den känslan av att ha gett någon kraft o stöd utav min bön.

Jag vandrar i glädje mellan äkta kastanje träd och ekar. Hela tiden hör jag ekollon falla som stora tunga droppar. De äkta kastanjeträden blir i omfång som riktigt gamla ekar och jag känner tidens tand o vingslag när jag går. Du vet en gammal ek kan bli 900 år kanske är de äkta kastanjeträden lika gamla eller äldre. För 900 år sedan skapades många av de vägar jag går på nu, pilgrimsvägarna. Det skapar perspektiv på tiden. La mig på en skogsväg o blickade upp igenom ekbladen, bara få vila o vara i skuggan det är skönt. 

Hittade ett härbärge med trädgård en plats fylld av kärlek och stillhet. Jag kom först och fick välja bädd. Valde en som står avskiljt ensam i ett  hörn så ikväll är det lyx. Jippi. Nu har vi haft middag o den innehöll både Syd Koreaner, Brasiljenare, Tyskar o mig. Maten var också god.

Imorgon skall  jag vandra med ett mål i minnet, minst 14 km vandring.. Jag lovar att göra mitt bästa.

Nu önskar jag godnatt

 

Greenleaves Andersson