21. sep, 2017

Tänk vad olika man kan se på saker

Hej allihop

Ännu en kväll och en dag är tillända. Idag den 21 september är en unik dag för mig. Så mycket tankar och insikter som kommer ha djup betydelse under lång tid.

Kom iväg lite senare idag runt 07.30 för jag ..... mycket klokt och vist gjort. Fick en ensam stund där på morgonen då de andra fyra som sov på härbärget redan gått/cyklat iväg. 

Igår trodde jag att jag anlänt till ett härbärge längs caminon (även att det låg lite avsides) men ack så var inte fallet. Vilket innebar 3 km i intet och dessvärre ingen frukost. 

Byn som jag sov i igår hette "Itero De La Castillo" o där jag hade tänkt mig heter "Itero De La Vega". Lika till namn men så olika till byar. Jag fick min frukost när jag kom till sist nämnda by. Underbart gott o med Mentha Poleja=Pepparmyntste.

Vandringen idag gick nog lite för bra, är ju van vid alla stoppen så nu säger kroppen bara stopp en 'här'.

Då började jag att fundera över de andra dagarna och vad det gett mig att ha haft problem med fötterna. Var beredd nu kommer en hyllningstext till mina fötter. 

Tack vare mina fötter har jag sett allt det lilla längs med vägen, tagit mig tid att plocka bär o annat gott. Lagt mig själv till vila ute på ängen o suttit gott på sten som burit min kropp. Tack vare mina fötter fick jag se vithövdade örnar i tiotal, svävande upp i himlen på vindens vågor helt nära mig. Jag fick hjälp med boende även när de sa att det var fullt och jag fick lära mig att vandra lugnt. Hann ta alla de bilder som ögat såg, så varmt tack mina fötter varmt tack.

Jag har insett att så vill jag vandra med oömma fötter så min själ jublar i sin frihet o kroppen förblir glad.

För några dagar sedan fick jag berättat för mig vad en präst sagt på en pilgrimsmässa, han sa följande;

Det finns några saker som en pilgrim bör se till att uppleva

1. Suffering=Lidande

2. Simplifying= Förenkla

3.Community= Gemenskap

Av dessa tre har jag upplevt alla utom att förenkla, när det än kommer vet jag att jag blir glad.

De andra två har jag upplevt

1. Suffering-Mina fötter under vandringen

2. Community- Med alltet- I vissa grupper där allt kännts bra under vandringen.

Så jag går vidare o El Camino går vidare med mig.

När jag landade i Frómista i eftermiddags, sa de på ett härbärge att det var fullt överallt. Men jag gick vidare o hittade en bädd. Här hittade jag en underbar kyrka med så nycket fina detaljer o en underbar akustik. När jag trodde mig vara ensam sjöng jag en bön, sen gick jag till en supermarkando för att köpa lite mat. När jag är på väg ut kommer två svenska kvinnor som jag nu mött många gånger o berättar att de satt sig längst ner i kyrkan och haft en underbar stund och upplevelse när jag bad. Tänk så härligt att helt ovetandes kunna ge någon någonting som de bär med sig. Tack till alltet.

Nu börjar det dra ihop sig till tysta timmen 22.00 så det som nu är berättat får vara dagens innehåll.

Jag hoppas att du kan hitta det som ger dig hjälp på vägen i det du tycker är svårt i ditt liv.

Med glada fötter

Greenleaves Andersson