17. sep, 2017

Burgos stad

Hej alla denna kväll.

Sitter på ett cafe vid den stora Katedralen i Burgos, har aldrig sett något liknande. Ornamenterad full av spiror, figurer och symboler. Men dagen började ju inte här så jag backar lite.

Kom upp sent runt 07.00 o kom ut på vandringen vid 08.00 efter en God Frukost som gav mig kraft och energi. Vi var inte så många på rummet, bara sex personer men det var varmt. Värme brukar däcka mig så även denna natt. Jag minns att jag stänger av mobilen o drar sovsäcken över hela mig. Säkert så snarkar jag som sjutton för jag vaknar supertorr i munnen. Men jag är inte den enda/ende.

Efter frukosten går vandringen uppåt och ut från samhället. Vi är många kanske tjugo personer som går iväg samtidigt. Kan inte säga tillsammans för det är smågrupper som går tillsammans. Jag går sakta, ser de blå bergen långt därborta och tänker tillbaka på dagarna där. 

Vandringen går till nästa by där fötterna får vila, så skönt. Å så vidare genom ännu fler samhällen med mycket annorlunda tomter. De är helt instängda med murar eller taggtråd, höga häckar eller andra former. Det är svårt att förstå att jag vandrar på landsbygden när det ser ut som om jag vandrar bland murar. Jag kommer att söka en förklaring på detta, om de har så mycket inbrott i området eller???? 

Det är ändå trevligt, väcker ju nyfikenhet, hur ser huset och trädgården ut? Vandrar utmed en vanlig bilväg under en lång sträcka tills jag når" Villafree" jag hoppas att det är rättstavat. Här blir det buss de sista 8 km in till Burgos. Härligt, vi var några till pilgrimer som åkte med.

Väl inne i staden med 180000 invånare + en massa annat ser jag mig omkring o tänker när jag känner mig färdig ta mig till busstationen för att åka vidare till nästa samhälle utanför Burgos. Ja jisses va jag tror. Visst buss går men vid 19.30 o då kan jag glömma boende, så jag valde att stanna o sova här.

Går o pratar med min man på messenger så han får se katedralen samtidigt som jag letar efter ett härbärge. Vi får lägga på o när vi gör det så hittar jag ett tack vare en kvinnas finger (hon ser mig, pekar mot en dörr) o vips har jag en bädd för natten nr. 634. Vilken grej.

Så möter jag de svenska kvinnorna när jag går ut efter dusch o tvätt, å dom undrar om jag vill gå med på kvällsmässa i den stora katedralen vid 19.30. 

Vad tror ni att jag svarar; Javisst så klart. Så om en stund skall jag få gå in i denna otroligt fina katedral på mässa, sen blir det sängen, det känner jag i hela mig.

Mot nya äventyr

Greenleaves Andersson