16. sep, 2017

12 km på tomat o vatten

Hej kära ni som följer

Idag blev en tidig dag, vaknade till mobilens vibration vid 05.30. Då var det redan många uppe. Efter att ha plockat ihop allt tog jag mig dagens frukost, en tomat och ett glas vatten. Tänkte att det går med valnötter o jordnötter de 8 km ner till nästa by. Vilket misstag, det var inte 8 km, utan 12 km och jag lovar att tröttheten o hungern sved i magen.

När jag började gå ca 06.45 var det mörkt och när jag vandrat den första långa uppförsbacken var klockan 07.00 o det var ännu mörkt. Lite besynnerligt för jag hade två personer framför mig med ficklampa o såg nästan ingenting. Men när de försvann bakom ett krön och mitt mörkerseende kom till sin rätt såg jag bättre men mindre i omkrets. Har aldrig tänkt på det förrut.

Många långa väldigt branta backar uppåt o neråt. Möter två svenska kvinnor som jag mött många gånger nu och när vi talar om backarna utbrister hon med glädje; Ja visst, det är precis som hemma. Jag bara stirrar o svarar med klarhet i rösten; Nehej. Vi var nog lika snopna båda två över hur olika vi såg på vårt kära fosterland.

Men ni vet när hungern är stor och du får något riktigt gott att äta mmmm ren njutning. Det blev det när jag äntligen kom fram o fick mat o te. 

Fortsatte förbi en by fram till dagens mål "Atapuerca". Kan sägas vara ett litet samhälle men här finns två fin resturanger, ett museum och arkeologiska utgrävningar som är med på Unescos lista. Väldigt fint museum.

 

Ville ta mig en runda runt i samhället varpå jag ser att det kommit ännu en pilgrim. Tar mig vara två sekunder att känna igen ryggen och personen. Framför mig står Elisabeth som blev utan rum o fick åka vidare. Jag blev så himla glad, E. blev först fundersam vem var jag, så jag fick säga mitt namn, då kände hon igen mig. Det är ju alltid en viss skillnad på en människa i vandringskläder / vardagskläder. Hon var sig lik och mådde bra.

Så vi gick och åt pizza, första spanska pizzan, så god med annorlunda pizzadeg o bara hälften så stor. En riktigt trevlig stund.

Trött, nöjd med dagen och vandringen som slutar på ca 19 km är jag.

Hoppas vi hörs imorrn, då är det vandring, buss m.m. Mot Burgos.

 

Med nya mål i sikte

Greenleaves Andersson