15. sep, 2017

En bussdag med vandring

 

170915
Sitter på busshållplatsen i Santo Domingo de la Calzada ... o väntar på bussen till Belorado. Därifrån tänker jag börja dagens vandring som kommer gå vidare till San Juan de Ortega. Jag hoppar över 2,3 mils vandring, för att jag tog en vilodag igår.
Vi är nog runt 10 pilgrimer som tar bussen några till Burgos för att avsluta vandringen andra som mig.
Det är härligt med olika nationaliteter. Idag gav det inslag av italiensk musik - De Volo- tre skönsjungande tenorer, o vi sjöng med.

Jag har även bestämt mig för att ta bussen förbi Burgos stad för att vandra genom de riktigt stora städerna har kännts så ???

Igår kväll var det fullt ös först bland pilgrimerna i köket med sång( ej med) sedan när jag lagt mig för att sova kom Katedralens musikkår med följe. De hade vandrat igenom staden fram till vårat härbärge där det fanns uppdukat med mat och dricka.

I byxorna o ner för att ta några bilder, barfota. Blev inbjuden till festen och bjöds goda små tilltugg. Mötte prästen från i förgår som blev lite besvärad men sa; Hola. Jag mötte härbärgets chef o bad honom tacka prästen. Han var så glad över allt, vilken kille. Kände mig glad över denna besynnerliga gemenskap. Blir så fint att vandra vidare med detta i bagaget.

Ser nu vägen där El Camino går, precis jämte motorvägen. Öppet böljande landskap där det mesta är skördat. Nästan inga träd utan det är kilometervis med odlingsmark. Idag är det hög klar och kall luft. Blir skönt att vandra igen.

Så slutade vandringen i Villafranca Montes De Oca, efter ca 12km. Lite trött än, men en skön vandring.
Ikväll blir det pilgrimsmiddag och i sällskapet finns två svenskar förutom mig.

Ser fram emot morgondagen.

Med hunger i magen
Greenleaves Andersson