14. sep, 2017

Text

 

170914
Sitter för andra gången idag på ett cafe. Första för en liten frukost medan jag väntade på att mataffären skulle öppna. Andra gången te medan jag väntar på att få återvända till härbärget.

Cafeet heter La Gallina och ligger i Santo Domingo.

Blev väckt idag, nåja en sanning med modifikation, först väckte mitt alarm mig, sedan den enda person som sov i samma sal som mig, en äldre herre från Kroatien. Sedan kom mannen i receptionen och öppnade dörren, då var klockan 07.30. Tänk vad jag har sovit gott.

Har nu tvättat så det får hänga ute o torka under dagen. Hunnit vandra runt en del i staden. Jag bor i den gamla delen av staden, blev verkligen förvånad under vandringen då den andra delen är en modern större stad. Kom o tänka på att igår under kvällsmässan var det nästan enbart äldre människor. Kanske människor som bor nära här. Igår kväll var jag på en vanlig mässa men för mig ovanlig. Det skulle bli nattvard o jag tänkte att det var länge sedan så jag ville  ta nattvarden. Borde här  berätta att detta blev annorlunda.

Tre led bildas var av jag ställer mig till höger. Väl framme får jag ett oblatbröd, ser mannen jämte mig i bänken gå till mitten raden varför jag tänker ok, man tar vinet där. Så jag skall snabbt byta rad men snabb nog är jag inte. När jag kommer till mittraden är det bara jag. Så jag går fram med oblatbrödet i munnen öppnar munnen för att visa brödet (vet inte hur jag ber om vinet)  varpå en v de fem prästerna rusar fram och ger mig ett bröd till. Jag blir helt paff å då visar de att något annat blir det inte. Så jag sätter mig igen, undrandens om jag blivit särbehandlad eller????

 Men

Frågar på mitt härbärge hur det brukar gå till o då visar det sig att de brukar få antingen oblat eller vin och bara vid speciella tillfällen både och.

Vi fick oss ett gott skratt alla som var i receptionen på härbärget. Hoppas att prästerna också fick det.

Idag har jag bara slappat 170914.

Hörs imoorn

Greenleaves Andersson