10. sep, 2017

Så fortsätter vandringen

En ny dag har danats och vägen ser ut att bli skön. Idag går färden till Estella. Jag förbereder mig för en vandring på 2,2 mil. En normal dagsvandring för mig.

Men denna dagen har inte så mycket med det vanliga att göra. Solen står högt på himlen och jag är lite sen ut denna dag. Lämnar härbärget Jakue som verkligen jag vill rekommendera. Känner mig stark och lycklig.

Efter 5 km vandring går mina tongångar inombords annorlunda, jag stannar hela tiden, svetten rinner och det som jag vill upptäcka döljer sig. Runt mig är öppet landskap med vinodlingar och olivlundar. Har suttit och vilat en stund när jag bara tar mig 25 m fram kommer jag till en viloplats under olivträden helt underbart men jag fortsätter min vandring. Kommer fram till Maneru, stannar och fikar. Så skönt.

Så går färden vidare till Cirauqui där jag när jag lämnar byn vandrar på Romarnas gamla väg. Glad för jag har köpt nya stavar, Tack. Men jag gör ett stort misstag jag väljer att vänta med att äta. Från Cirauqui fortsätter vandringen genom ändå mer öppet landskap med solen klart lysande på himlen. 

Ibland känns det som om jag bara skulle vilja lägga mig vid sidan om vägen o sova, det gör jag Inte.Puh. Efter 5,7 km når jag Lorca, här finns ett härbärge och jag väljer att stanna för dagen. Tror att klockan är runt 15.00 men det visar sig efter dusch och mat att hon är 17.30. Så jag har vandrat från klockan 08.30 - 17.30, nio timmar ca 14km. 

Tror inte mina ögon men jag är glad över livet, härbärget och maten.

Varje dag följer mig den heliga Modern, på så många olika sätt, jag känner djup tacksamhet för detta och idag för att jag kom fram, för min envishet men också förståndet att backa undan.

Det är med mycket tankar jag somnar en timme vid ankomst, så trött. Visst är det skönt med sol och värme men jag har lärt mig mycket om mig själv idag.

Med soliga ögon

Greenleaves Andersson