6. sep, 2017

Välkommen in till min vandring

Godmorgon är det här runt 06.00. Då börjar de flesta pilgrimer att röra på sig och ryggsäckarna ska packas om inför dagen.

Efter Saint Jean pied de Port visade all gula pilar att nu går vi uppåt. Innan dagen skulle vara över visade höjden på leden 1450m.

Jag hade planerat att denna första dag i vandring stanna i Valcarlos, ca halvvägs upp. Inte heller samma väg som jag kom att välja. På turistbyrån i Jpp fick de inte tag på någon på härbärget i Valcarlos. Så jag vandrade över Orisson o fick som belöning fika på denna härliga plats bland bergen.

Men med en stigning till den nivån kan ni kanske tänka er att jag både kände mig oerfaren och otränad som människa.

Men jag gjorde det och de sista två tre timmarna på vandringen tillsammans med en kvinna. Det var skönt för vi kom till Roncesvalles precis innan skymningen mellan 20:30 och 20:45. 

Kom direkt på ett Municipel, vilket är ett kyrkans härbärge. Här ger de oss varsin säng och i priset ingår middag på kvällen och frukost.

Jag kan säga att den så snabbt severade 3 rätters middagen var mumma för min kropp. Jag åt pasta med sås, Kyckling med pommes o sist en yoghurt.

Sov som en stock i salen för fyra personer. På härbärget fanns 120 bäddar. Det var fyra bäddar en vägg o så vidare. 

Från Roncesvalle dagen efter går färden mot Zubiria. Men det är en annan historia.

Tack för att du följer.

Mitt i frukosten

Greenleaves Andersson