28. aug, 2017

Lördag 26 augusti, 26km

Nu så var det dags. Ett Eldprov!!

Hur hittar man sträckan som är uppmätt, härlig att gå och som man smidigt tar sig till? Jo, man hittar Sydostleden. Det gjorde jag en dag tidigt i våras, när jag var ute på en fotorunda. Ebbemåla Bruk där går en fortsättning på Sydostleden ner till Karlshamn, sträckan är ca 26km. Som gjort för mig som tänker att det kommer vara lagom att vandra 25-30km per dag.

Min man är en bra medhjälpare när jag behöver det, så denna morgon. Tidigt vaknar han med mig för att köra mig ner till Ebbemåla Bruk, så jag kan börja min vandring. När han väl släpper av mig så tar han några bilder o det är jag glad över. Sen åker han hem o vilar (tror jag) det är ju ändå lördag. För min del så har jag vandrat ca 2 km på leden tidigare o så in i skogen (underbar skog). Nu skall jag bara vandra på leden. Jag har att välja att vandra på Laxaleden eller cykelleden. De sammanfaller ibland, men jag väljer cykelleden för att ha lite mer koll. Min telefon som har Samsung health fungerar en stund sen hittar den mig inte. Så tråkigt.

Med på vandringen har jag, vatten i mina flaskor, så även den nya som jag hittade på Stadium i Skövde med min son. Den har hittat sin plats mellan mina bröst ovan tröjan (givetvis). Där hänger den och det känns bara hur bra som helst, lätt att ta och så kan jag fylla på den efterhand från de andra flaskorna. 

Jag vandrar förbi hus i små byar och följer Mörrumsån under en lång del av vandringen. Här kommer lite bilder, sen berättar jag mer.