21. aug, 2017

Vandring den 18 augusti

Hej alla ni som börjat följa min blogg om min blivande vandring på El Camino.

Så var det dags för en provvandring innan jag börjar vandra den Franska leden.

Klockan 06:30 börjar jag vandra o rutten skall gå upp till Älmehult, genom skogen, ner till Jätsbygd och hem igen. Som jag räknat det borde det bli ca 1,5 mil (det visar sig senare att det bara är 9 km). Men de nio kilometerna var verkligen bara av godo. Ryggsäcken  av märke Lundhags 40 liter, sitter som en smäck på ryggen o känns bara bra.

Men det dröjer inte länge innan jag blir både svettig, törstig och kissenödig. Så fortsatte det hela tiden. Varannan kilometer fick jag stanna och dricka o kissa. Kändes så där måste jag säga. Men jag tänker att det är just nu, när kroppen blir mer van så inrättar den sig o jag med.

Får jag vätskebrist börjar fötterna att värka, så det gäller att dricka. Jag hade med en liter vatten o hittade ingenstans att fylla på, så det har jag med mig. Vikten av att stanna upp och fylla på när jag väl kommer till Frankrike/Spanien. Jag satte mig o vilade fötterna efter ca halva sträckan o det var så skönt. Min tanke var att gå ca 1,5 mil o så hem o käka frukost o arbeta en stund, för att sedan vandra den sista milen. Hem kom jag ca 09:50 så att gå 9 km tog mig alltså nästan 3,5 timmar. Får nog öka takten lite.

Men när jag ätit och arbetat, så somnade jag i fåtöljen o vaknade när min man kom hem vid halvtre på em. Inte bra. Men jag tog på mig kängor och ryggsäck o gick ut igen men det blev bara 4 km. Inte så långt som jag tänkt mig men det var helt ok.

Det var Karl-Oskar dagar i Växjö, med sång o musik o fest. Så på kvällen blev det en runda in till stan. En trevlig kväll med mycket bra musik, där jag ville dansa men fötterna sa NJAÄ. Jag dansade lite ändå, så härligt.

Min erfarenhet efter denna vandring som är min första med en så tung ryggsäck (runt nio kilo) blev ändå bra. Dock behöver jag se över hur mina vattenflaskor sitter. När jag skall dricka måste jag lyfta av mig ryggsäcken för att nå dem o det är ju inte så bra. Men lösningen kommer att komma.

Nu planerar jag för nästa vandring som bör bli runt 2 mil, när jag kör den har jag ännu inte bestämt, men jag ser fram emot den, mycket.

Nu får ni ha det så bra o njuta utav dagen.

Bland molnen jag svävar

Greenleaves Andersson