15. aug, 2017

Bara 19 dagar kvar till avfärd

Hej och god kväll kära läsare.

Det är just nu mycket läsning och planering, mycket tankar och tystnad inombords. Det är som om själen förbereder sig på att bara få vara med sig själv ett tag. Att få vara i tystnad, att bara andas in luften, att få stanna och be, skriva en rad eller bara vila längs med vägen. Det är vad jag längtar efter.

Under många år i mitt liv har det varit mer än full fart och med det menar jag flyttar, möten, avslut, påbörjan, skapande av nya hem, död och röjningsarbeten. Detta tillsammans med mitt eget varande och skapande både privat och i mitt arbete. Jag vet att det är detta som är livet, men jag vet också att jag liksom de flesta andra behöver andrum, återhämtning och reflektion. Alltså tar jag mig tid för en nystart i livet.

Det blir en nystart utan att flytta prylar, utan att byta man och hem, nystarten börjar inom mig och kommer att gå utåt. Den kommer givetvis att påverka min vardag när jag återvänder på olika sätt, men den kommer att ge mer äkthet och avskalat mig till mina nära och kära. Men först och främst till mig själv. Jag behöver tiden till att höra mig själv, vad vill jag, vart är jag på väg och vart vill jag gå med mig själv. 

För mig är det att på något plan återknyta kontakten med Min Gud, den Guden som alltid följt mig i detta livet. Som alltid låtit mig känna värmen och gläjden även då det varit tufft och svårt. Att kunna känna att livet är glädje även när det blåser snålblåst gör livet så mycket lättare och hjälper inte bara mig utan människor jag möter. Att förstå att bortom det tunga så finns kärleken glädjen och tilliten för var och en av oss.

Nåväl, nu blev det djupt, men det djupet kommer att stanna och fördjupas, så du kan lika gärna vara förberedd.

Nu lite om dagens händelser; Idag beställde jag resan hem, det blir den 4 okt. precis som jag tänkt mig och jag kommer till Köpenhamn på eftermiddagen o det känns bra. Det är en sak när man skall flyga o det är det där med bagaget. Så imorgon får jag nog ringa o prata bagage med de olika flygbolagen så att jag inte hamnar i vare sig Saint Jean Pied de Port i Frankrike eller i Köpenhamn utan bagaget. Det skulle verkligen vara snopet. Men allvarligt så har jag nog gjort en blunder, men vi får se. Morgondagens samtal kommer att visa vilket.

Nu säger jag på återhörande helst imorgon för jag vill ju gärna berätta om hur det gick med bagaget.

Sov så gott när du väl hamnar i sängen och så får jag önska en bra dag imorgon.

I skymningen i Dunshult

Greenleaves Andersson