Min vandring i det inre och yttre

8. okt, 2020

Visst är det något visst med hösten, när naturen går i vila och vi ändå kanske kan lyckas dra ner lite på vårt tempo.

I år kanske det kommer att vara enklare än tidigare år, då vi ju inte har så många event att se fram emot. Ingen skulle säga att det är enbart av godo, för många olika yrkeskategorier har svårt att få jobb, engagemang och tillhörighet. Jag känner verkligen med dom, glädjande nog kan jag se att dom börjar hitta andra uttryck. Samla ihop sig för att visa att dom finns, att dom är viktiga det kan nog hela världen snart enas om.

Kultur är något för själen, den som nästan alltid annars lämnas utanför i vår del av världen. Den brukar ju bli satt på undantag, kanske är det en utav de saker som gör att jag älskar mitt jobb så mycket. Det låter mig införliva både kropp, själ och sinne.

Och precis som att det är viktigt för mig, så är det också viktigt för dig. Kanke har du bara inte tänkt på det förut, säkert gör du det nu.

Här är det planering inför 2021 års kurser och evenemang som lyser klarast i kalendern. Det är roligt, spännande och djupt givande att få planera för att dela med mig utav mina erfarenheter, kunskaper och visdom. När vi människor möts, händer ju också mirakel, som fördjupar och klargör våra ståndpunkter, vår intuition och förmåga att ta till oss saker.

När vi mediterar tillsammans förstärks vår förmåga till inlevelse och vi kan ge varandra av det vi upplever, vilket skapar en otrolig trygghet oavsett vad det än är som vi upplever. När vi förstår att vår granne kanske upplevde något ändå mer besynnerligt än jag själv eller kanske inte alls fick någon upplevelse.

Jag kanske inte är den som tycker om att vi jämför oss med varandra i mångt och mycket, utan mer tycker om det personliga, att vi är oss själva och låter oss andra uppskatta och respektera dig i det. Men när det kommer till inre upplevelser, som vi är så ovana vid och helt saknar förståelse för i mångt och mycket. Då är det verkligen bra och skönt att vi kan dela med oss och berätta.

Ja, du just nu är jag inne i mitt berättande, men dagen börjar ta vid och mycket skall göras. Så för nu, vill jag bara önska dig en riktigt skön tid, tills vi hörs igen.

 

Med kärlek

Greenleaves Andersson

8. okt, 2020

Flytttider

5. sep, 2020

Det är ju ofattbart hur fort dagarna passerar. Meditationskursen är startad och det blev en sjutusan till start. Det var ju fullmåne och då brukar vi meditera med Mångudinnan, så även denna kväll. Men inne i Växjö, där kör bilarna och tågen, människor passerar, ja milt sagt det händer och det låter.

Vi hittade en plats utanför IOGT-NTO, där vi ju håller till. Nere vid sjön där ljuset och stillheten (i min värld) råder. Men nja, det blev en riktigt bra träning för oss alla, även för de nya på att friden finns inom oss, vi behöver inte bry oss om omgivningen utan sluta ögonen och gå inom och där finns tystnad och stillhet.

Även en liten Spirituell healingsession, hann vi med på ett ont knä. Hur andra människor upplever det, ja vet man inte vad healing är, eller vad healing kan åstdkomma, då ser det bara besynnerligt ut. Men förstår man energier, frekvenser och dess hjälp, ja då blir det något helt annat.

Personen som fick healing, kunde röra sig betydligt bättre dagen efter och det kändes så skönt för oss alla. Kraften från många människor under en healing, blir så stark, så några minuter gör stor skillnad.

Jag känner mig andäktigt hoppfull för mänskligheten, när jag ser och känner vad som händer runt om i världen. Vi vill fred, vi vill kärlek och gemenskap - Så låt oss leva vår önskan, först i vårt inre - sedan blir ringarna i det yttre den verklighet som vi lever i.

Tack för att du läst.

Med kärlek

Greenleaves Andersson

 

Text och bild

Copyright

Greenleaves Andersson

 

 

 

5. jun, 2020

Godförmiddag.. 

 

Länge sedan vi hördes, men inget är för sent, så länge vi lever. 

Sitter åter i Dunshult, på heltid. Nåja, bortsett från hembesök och långväga arbeten. 

Det känns så bra, omgiven av mina energier, kan jag på sikt ge mer. Inte bara det i mellanrummen finns, fotograferande, måleriet, trädgården och skriften.

Det blir en helhet för mig. I det så även för dig. 

Här pågår den Spirituella Healing kursen,  Meditationskurserna och en hel del förberedelser inför höstens arbete. 

Visst är det snopet att så mycket ställs in, men tillsammans får vi försöka känna livet i oss. 

Möta oss själva och varandra i respekt och omtanke. Med detta menar jag inte bara avstånd och isolering. Utan även den möjlighet till inre reflektion som vi ges just nu. I det finns också möjligheten att hitta förlåtelse för oss själva och andra. 

Ta väl hand om möjligheten och ge dig frihet och inre frid. 

 

Med kärlek

Greenleaves Andersson 

 

22. apr, 2020

Hade tidigare idag ett samtal, med en företagare nere i Tingsryd. Vi kom att diskutera hur det såg ut för oss i vårt arbete och i vår vardag. För min kollegas del, kände hon att det var mycket mindre med människor som reste. Både hit till Tingsryd men också mer generellt. 

För min del, ser jag ju två olika sidor, både min verksamhet här i Dunshult och den i Växjö. Jag ser och upplever hur det är restauranger som slår igen och bara erbjuder hemkörning eller hämtmat. Hur det är färre kunder som äter ute och inte bara det utan att det är färre människor ute på stan.

Här i Dunshult, brukar det inte vara så många människor ute, men nu är det färre än vanligt. Det finns de som har blivit deltidspermitterade här, och så finns det ju dom som skall hålla sig inne. 

Jag har svårt att förstå, att man tror att det kan hjälpa att isolera människor. Att be människor hålla sig hemma om de är sjuka, förkylda m.m borde vara ett normalt förhållningssätt. Inte ett tillfälligt, för det är ju ingen som mår bra utav att vara på jobbet när man är sjuk. Men att isolera människor, det skapar andra former utav sjukdomar, sådana som du inte kan isoleras ifrån för att läka ut.

Som depressioner, rädslor för andra människor, djupgående rädslor för andra bakterier och virusar. Och så mycket mer.

När jag tänker på människor som sitter i sina lägenheter, utan social kontakt, utan känslan för att man får gå ut. Då sörjer jag för dessa människors liv. Det finns en stor skillnad mellan att bo på landet och bo i en stad. Här kan du gå ut i skogen, utan att möta någon annan människa. Du kan sitta under ett träd och känna att du hör ihop med, att du har din plats i universum.

Jag önskar att de människor som isolerat sig, får alldeles snart känna vårluften och glädjen över våren och försommaren som är på väg. Att vi allihop, kan få mötas som vanligt och att vi tillsammans i spåren utav det som är nu. Kan se varandra precis som vi är, utan rädslor, bara med ömsinthet och förståelse.

Låt oss tillsammans, göra vad vi kan för att livet skall återvända för oss alla, i hälsa och välgång.

 

Med kärlek

Greenleaves Andersson