Min vandring i det inre och yttre

14. maj, 2018

Hej kära läsare.

Denna ljuvliga helg, har bjudit på så många underbara stunder. 

Lördagen började tidigt med plockning av nässlor och kirskål till en soppa. Soppan skulle bli till lunch för Drömgruppen. Jag måste säga att kombinationen utav dessa delikatesser är förunderlig. Har du inte provat gör det, här kommer receptet;

Lika delar nässla och kirkål, ca 5 dl av varje

Vatten 1 liter

Grönsaksbuljong efter smak

Gul lök 1 st stor

Salt och vitpeppar

1 dl grädde

Gör så här 

Hacka nässlor och kirskål väl. Tillsätt löken och låt allt koka upp ca 5 min. Smaksätt med buljong, salt och peppar. När detta är klart häll i grädden och låt allt koka ca 5-10 min till.

Kör med mixer och smaka av. Servera gärna med en rostad brödskiva till.

Mums

Ja, det var lördagsmorgonens arbete, så blev det Drömgrupp och arbete med drömmar. Jag har alltid genomgång av olika ämnen inom drömarbetet som kan vara till hjälp för deltagarna då de skall tolka drömmar hemma. Så arbetar vi med deras drömmar och det är så förlösande. Att se ett ansikte slätas ut när sorg, oro, ilska m.m. släpper taget är en så djup befrielse även för oss som tittar på då en drömhealing pågår och är klar.

När så drömgruppens timmar tagit slut och vi skiljts åt tog jag mig ut till trädgårdslandet som nu skulle bli fyllt med god sättpotatis och lök inköpt i  Väckelsång på Styraträdgårdens plantskola. 

Allt kom i jorden, så även lite rödbetor, mangold och rädisor. Det blir mums när det kommer upp och är klart.

Söndagen blev en liten halvdag, vaknade lite trött och kom liksom aldrig igång. Då tänkte jag att nä nu bryter vi och gör något helt annat. Så det gjorde vi och wow, vi åkte till Öland och Dröstorp utanför Skarpa Alby.

Detta var helt ofattbart ljuvligt, här blommade, Orkidéer som t.ex. St Pers nycklar, Adam och Eva samt flera mest roligt var det för Krutbrännaren var på väg upp så för första gången fick jag se denna Orkidée.

Runt omkring blommade Mandelblom, Kattfot, Ängsskrabba, solvända m.m. Så vackert.

Vi stannade till nere vid Kapelludden utanför Bredsättra, för att fiska egentligen men det upptäckte vi att det kunde vi bara glömma. Minst en meter lägre vattenstånd än vad jag har sett där under snart tjugo år. Däremot var det en ny fin brygga skapad och det var roligt att se. 

Runt omkring denna brygga befann sig nog 20 - 25 svanar, som villigt bullade upp sig när jag skulle fotografera dem, för att i nästa stund ta sats och dyka ner med huvudet i vattnet. Ja vad säger man. Tack i alla fall, tänker jag.

Ändå roligare var det i fredags, när jag slutade arbeta tittar jag ut igenom fönstret i min lokal och ser två extra bilar på parkeringen. Jisses tänkte jag, har jag missat eller dubbelbokat mig nu. Ser min kund åka och går ut på parkeringen. Där står en bländade snygg merceders som jag vet tillhör min bror. In i huset och ropar till min man, var är han min bror?

Svaret blev, vadå han är väl inte här. Men joho, det var han. Just då på promenad. Så det blev fika på Ellenäs, lite regn men vad gör väl det när man är i gott sällskap. Underbart med sådana överraskningar, tycker jag.

Vill du se bilderna från min Ölandsresa så ta en till in på Galleriet, där finner du dem.

Nu vill jag önska dig en skön måndag och tills vi hörs ett gott liv.

Med kärlek

Greenleaves Andersson

14. maj, 2018

Bergsskrabbor från Dröstorps ängar och mosse. Kör in vid Skarpa Alby på Öland så hittar du hit. Här finns just nu hundratals med Orkidéer av olika sort, samt Gullviva och Kattfot i olika färger. Underbart.

11. maj, 2018

Kära läsare välkommen hit idag!

Tackar för Kristi Himmelshelgen, igår för då fick jag arbeta med trädgården och så våra fröer i trädgårdslandet. En del frön sådde vi för snart en månad sedan men nu var det dags för utesådd.

När jag körde jordfräsen i trädgårdslandet, hann jag PRECIS bli klar när de första regndropparna och åskvädret dundrade in över mig. Puh, tänkte jag den dagen.

Igår började jag tidigt runt sju på morgonen med att rensa rabatt, hann aldrig med den i fjor höstas när jag kom hem efter vandringen så den var minst sagt full med ogräs. Nu är den så vacker och kommer att få in en del nya växter också. 

När den väl var färdig, då blev det sådd och precis som förra gången kom åskan mullrande. Vi blev färdiga med etapp ett, nästa blir när det torkat upp lite efter det våldsamma ovädret som drog fram igår kväll och inatt.

Då är det potatis och lök som skall ner i jorden, samt lite samsådd.

I trädgården är det som en fröjd, med så mycket som blommar, tulpaner, pärlshyacinter, påskliljor, getrams, lungört, julrosor, vivor, gulltörel, liten rosenkvitten, löjtnantshjärta m.m. Det är fantastiskt, Å så blommar ju körsbär, äppelträd och rhododendron.

Att bara sitta i trädgården ger lust och vila, även när jag arbetar där.

Vi har även lite andra besökare, här hittar du, Svart hackspett, Spillkråka, Blåmes, Svarthätta, Skata, Kråka, Starar, Pilfinkar, Fiskljuse, Rödhake m.m.

Våra kära bin, humlor, getingar och blomflugor m.m. är inte att förglömma.

Det är så skönt för kroppen med lite fysiskt arbete, vare sig det är en promenad, grävning eller lukning (rensning) m.m. det gör gott helt enkelt.

Även när vi är svårt sjuka är utevistelse och rörelse det vi behöver för läkning. Något man kanske inte tänker på är att när kroppen rör sig då stillas huvudet, så när vi bär många tankar är det bättre att gå ut en stund och lämna dem över till vår Gud, vårt universum. Det hjälper.

Att sitta inne och må dåligt är ett sämre alternativ, något som får mig att tänka på våra äldre. Dom skall sjutton få komma ut varje dag, punkt slut!

Med dessa ord kanske jag inte väljer att avsluta denna dagens blogg utan jag tror att det blir med en dikt.

Dansar i glädje

Dansen är smittsam, Glädjen likaså

Vi dansar på tå, så länge det går.

Tar långa steg, följer musiken.

Skrattar o fnissar, håller om varandra

Vi dansar i glädje, i flygande fläng.

I långdans o vals med armarna om din hals.

 

Copyright

Greenleaves Andersson

 

Trevlig helg!

 

Med kärlek

Greenleaves Andersson

11. maj, 2018

Äppelblom i trädgården i Dunshult, Grönalund

9. maj, 2018

Hej igen kära ni!

Härom dagen låg jag ute och rensade en utav mina rabatter, då gick tankarna högt och lågt. Efter en stund började jag känna en spirande ny känsla i min kropp. En känsla av förundran och mystik.

När jag tittade mig omkring, såg jag hur träden förändrades, marken bytte färg. Jag hörde fåglarna sjunga och blommor och växter skjuta upp ur jorden. Alla redo för nya äventyr.

Det var då jag insåg att det är just det som livet är aldrig ett tänkt slagfält, ett inrutat mönster, någon form av prestationsgivande ångestfyllt varande utan bara just det, ett stort härligt äventyr.

Jag kände att i ett äventyr förväntar jag mig aldrig att allt skall gå som på räls, utan jag tar med i mina tankar att saker kan gå fel och bli till kortvariga problem. Problem som jag får lösa längs med vägen. För vem vill ge upp ett äventyr. Knappast jag!

Tänk så mycket den dagens tankar förändrat för mig. Jag vaknar med nyfikenhet igen och tänker att ja, att driva ett företag är verkligen ett äventyr.

Men vet du att vara i en relation, när man som jag levt så mycket ensam är också ett äventyr, varje dag finns det fantastiska saker att möta och uppleva men också problem att lösa.

För mig i mitt liv är det största äventyret att vara förälder, en förälder som älskar helt förutsättningslöst i villkorslös kärlek. En förälder som vet att den kärleken finns där i vått och torrt, hur livet med barnen än gestaltar sig.

Så ser jag fåglarna som förbereder sina bon för att bli föräldrar, jag ser växterna som med grym styrka tar sig upp genom jorden för att på nytt få sprida sina frön.

Att vara förälder är ett sant äventyr, det har aldrig varit meningen att det skall vara smärtfritt, som en väloljad motor. Kanske är just tanken med lite problem på vägen att förstå att kärleken är så mycket större än alla världens alla hav och land.

Större än vårt älskade universum och att i våra hjärtan ryms all den kärlek som världen behöver.

Därför just där och då visste jag att mitt äventyr det har precis bara börjat, att jag aldrig riktigt tidigare levt utan bara har kämpat för min överlevnad. Nu njuter jag av allt det som livet har att erbjuda på vägen i mitt äventyr livet.

Tack Gud för att du älskar mig så villkorslöst och underbart, varje dag och stund, Tack för mitt liv, mitt äventyr.

Med kärlek

Greenleaves Andersson