Min vandring i det inre och yttre

26. jan, 2021

En fråga som man kan ställa sig många gånger om, precis när man vill. Men just nu känns det som extra viktigt att ställa sig den frågan.

För mig är livet, inget självklart. Jag var i tonåren, när en ung pojke i grannhuset dog. Något år senare, dog ytterligare unga människor i det lilla samhället där jag bodde. Det var hemskt och vansinnigt, på så många sätt. Jag såg lyckliga familjer splittras av sorg, kvarvarande barn som glömdes bort och i samhället blev ingenting sig mera likt.

Det tog för många unga under de åren, för många för ett litet samhälle, där alla känner alla och delar dagar och fritid.

Så när vi nu lever med denna pandemi, tänker jag på alla de människor som lever på sjukhem, sjukhus och olika institutioner där sjuka människor som inte klarar sin vardag bor. De är ofta osynliga för omvärlden och just nu är det som att alla andra glöms bort, för en enda. 

Vi lär oss inte om döden, fastän vi vet att vi alla kommer att lämna jordelivet en dag. Vi lär oss inte heller om livet, det värdefulla, ovärderliga som är så kort som ett ögonblick. Det är oroväckande att vi så lite lär oss om hur vi kan leva våra liv, fullt ut och ta vara på de egenskaper som vi har fötts med som gör oss unika.

Och att vi så mycket lär oss om hur vi skall kunna bidra utifrån de verksamheter som redan finns. Att vi lär oss krig och förödelse och att det ligger en form av storhet i att vara en stor krigare, värt att minnas namnet på under tusentals år.

Medan vi knappt lär oss om hur vi överlever i naturen, självläkning, gemeskap, vänlighet, att våga vara oss själva och så mycket mer.

Jag hoppas att vi en dag, vågar titta på livet med barnets ögon, förundrat och välsignat. Att vi vågar möta varandras blickar och säga, jag ser dig du är viktig för mig. För så är det - Vi är viktiga för varandra- och vår gemenskap är viktig för världen. Att vi hjälps åt för allas bästa är viktigt för Moder Jord, för då finns det vi behöver i överflöd utan att vi skövlar och hamnar utan något.

Nåväl, mina tankar denna tisdagsmorgon innan allt drar igång och tankarna skingras som frön för vinden, utan möjlighet att fångas upp, bortsett från de fragment som når fram till en mottagare.

Med kärlek

Greenleaves Andersson

3. nov, 2020

Nya mål - Nya önskningar

Jag måste säga att det är besynnerligt, att världen snurrar på som den gör, när vi människor just nu står mitt i Covid 19 och naturen på olika sätt håller på att förändras så radikalt.

Ändå så finns det där, det där lugnet, stillheten, hösten, färgerna, andetaget. Det som gör att vi kan leva livet finna mening och lust.

Det är en styrka, som vi har att våga blicka framåt och se tiden an (som man brukade säga). Vår Moder Jord- Gaia, hon kommer att klara sig trots att det ser mörkt ut just nu. Hon finner råd även när inte vi gör det. Vi kommer att klara oss, även om det ser mörkt ut stundvis just nu. Men även vi brukar finna på råd när det krisar.

Vi är många som vill något annat, vad det blir får framtiden utvisa, men det är bra om vi drar åt samma håll. Om vi förstår att vi behöver förena oss och inte se till landsgränser eller andra attribut som vi tror är hindrande för att vi skall må bra.

Här är det ok, här jobbar vi på och vi trivs med det. Ibland är det något lugnare, men då går det bra att göra sådant som blivit liggande på hög. Å vet du, det är så skönt att rensa undan. Brukar tänka på min mamma som verkligen var mamma under många år och som sedan började städa på ett företag. Länge tyckte jag att det var tråkigt att hon inte fick utvecklas som människa utan, egentligen bara fortsätta som hemma, med städ och bök.

Efter hand i livet har jag helt omvärderat detta, att städa, plocka undan och rensa upp. Det är något utav det bästa vi kan göra, det inte bara rensar i det yttre utan för varje sak som finner sin plats, för varje plats som blir dammad och avtorkad så rensar vi i vårt inre.

Vårt sinne kan andas, hitta nya vägar och nya idéer. Vår kropp blir lättare och våra känslor mer rena. Egentligen är det ett underbart universal medel för hälsa.

Så just nu så boostar vi sinnet och kroppen här på Hjärtat´s Livsharmoni och väntar med glädje på att du kommer höra av dig och vilja ta vår hjälp framöver.

Lev städa och njut av livet.

 

Med kärlek

Greenleaves Andersson

8. okt, 2020

Visst är det något visst med hösten, när naturen går i vila och vi ändå kanske kan lyckas dra ner lite på vårt tempo.

I år kanske det kommer att vara enklare än tidigare år, då vi ju inte har så många event att se fram emot. Ingen skulle säga att det är enbart av godo, för många olika yrkeskategorier har svårt att få jobb, engagemang och tillhörighet. Jag känner verkligen med dom, glädjande nog kan jag se att dom börjar hitta andra uttryck. Samla ihop sig för att visa att dom finns, att dom är viktiga det kan nog hela världen snart enas om.

Kultur är något för själen, den som nästan alltid annars lämnas utanför i vår del av världen. Den brukar ju bli satt på undantag, kanske är det en utav de saker som gör att jag älskar mitt jobb så mycket. Det låter mig införliva både kropp, själ och sinne.

Och precis som att det är viktigt för mig, så är det också viktigt för dig. Kanke har du bara inte tänkt på det förut, säkert gör du det nu.

Här är det planering inför 2021 års kurser och evenemang som lyser klarast i kalendern. Det är roligt, spännande och djupt givande att få planera för att dela med mig utav mina erfarenheter, kunskaper och visdom. När vi människor möts, händer ju också mirakel, som fördjupar och klargör våra ståndpunkter, vår intuition och förmåga att ta till oss saker.

När vi mediterar tillsammans förstärks vår förmåga till inlevelse och vi kan ge varandra av det vi upplever, vilket skapar en otrolig trygghet oavsett vad det än är som vi upplever. När vi förstår att vår granne kanske upplevde något ändå mer besynnerligt än jag själv eller kanske inte alls fick någon upplevelse.

Jag kanske inte är den som tycker om att vi jämför oss med varandra i mångt och mycket, utan mer tycker om det personliga, att vi är oss själva och låter oss andra uppskatta och respektera dig i det. Men när det kommer till inre upplevelser, som vi är så ovana vid och helt saknar förståelse för i mångt och mycket. Då är det verkligen bra och skönt att vi kan dela med oss och berätta.

Ja, du just nu är jag inne i mitt berättande, men dagen börjar ta vid och mycket skall göras. Så för nu, vill jag bara önska dig en riktigt skön tid, tills vi hörs igen.

 

Med kärlek

Greenleaves Andersson

8. okt, 2020

Flytttider

5. sep, 2020

Det är ju ofattbart hur fort dagarna passerar. Meditationskursen är startad och det blev en sjutusan till start. Det var ju fullmåne och då brukar vi meditera med Mångudinnan, så även denna kväll. Men inne i Växjö, där kör bilarna och tågen, människor passerar, ja milt sagt det händer och det låter.

Vi hittade en plats utanför IOGT-NTO, där vi ju håller till. Nere vid sjön där ljuset och stillheten (i min värld) råder. Men nja, det blev en riktigt bra träning för oss alla, även för de nya på att friden finns inom oss, vi behöver inte bry oss om omgivningen utan sluta ögonen och gå inom och där finns tystnad och stillhet.

Även en liten Spirituell healingsession, hann vi med på ett ont knä. Hur andra människor upplever det, ja vet man inte vad healing är, eller vad healing kan åstdkomma, då ser det bara besynnerligt ut. Men förstår man energier, frekvenser och dess hjälp, ja då blir det något helt annat.

Personen som fick healing, kunde röra sig betydligt bättre dagen efter och det kändes så skönt för oss alla. Kraften från många människor under en healing, blir så stark, så några minuter gör stor skillnad.

Jag känner mig andäktigt hoppfull för mänskligheten, när jag ser och känner vad som händer runt om i världen. Vi vill fred, vi vill kärlek och gemenskap - Så låt oss leva vår önskan, först i vårt inre - sedan blir ringarna i det yttre den verklighet som vi lever i.

Tack för att du läst.

Med kärlek

Greenleaves Andersson

 

Text och bild

Copyright

Greenleaves Andersson